بررسی تأثیر میراگرهای ویسکوز مایع در پاسخ لرزه ای ساختمان های فولادی با مهاربند شورون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS04_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله رسائی لقب

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

شمس الدین هاشمی

استادیار دانشکدهی فنی و مهندسی دانشگاه یاسوج

چکیده

در این مقاله تأثیر میراگر ویسکوز مایع در پاسخ لرزه ای ساختمان های فولادی با مهاربندهای شورون هم محور بررسیشده است. ابتدا هر کدام از ساختمان ها یک بار بدون میراگر و بار دیگر با اضافه کردن میراگر مدل شدند و در نهایتتأثیر اضافه کردن میراگر بر روی پاسخ های لرزه ای بررسی شده است. سپس با ساختمان های دیگر با تعداد طبقاتمتفاوت مقایسه شده است و نتایج ارائه گردیده است. مدلسازی ساختمان ها با استفاده از نرم افزار SAP2000 و باکمک المان های Link صورت پذیرفته است. نتایج نشان دهنده ی تأثیر مثبت میراگرهای ویسکوز در کاهش پاسخ هایلرزه ای در ساختمان ها به خصوص ساختمان های با طبقات بیشتر می باشد، به طوری که ساختمان های مجهز به میراگردر مقایسه با ساختمان های بدون میراگر استهلاک انرژی قابل توجهی دارند. بنابراین میراگرهای ویسکوز با توجه بهصرفه اقتصادی بیشتر، در مناطق با خطر نسبی زلزله زیاد، هم برای ساختمان های نوساز و هم برای مقاوم سازی بسیارمناسب می باشند.

کلیدواژه ها

ساختمان فولادی، میراگر ویسکوز مایع، پاسخ لرزهای، مهاربند شورون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.