بررسی ساختار های میان افزا در بافتهای تاریخی نمونه موردی قلعه رودخان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_1167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه غلامعلی زاده

استادیار، دانشکده معماری دانشگاه گیلان

هستی اخوان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری پردیس بین المللی دانشگاه گیلان

چکیده

بافت تاریخی شهرها محمل حیات اجتماعی و مدنیت اقوام مختلف هستند یکی از مسائلی که امروزه پیش روی بافتهای تاریخی قرار دارد ساخت و سازهای جدید و میان افزا در این بافتها می باشد ساخت و سازهای میان افزا در بافتهای تاریخی به لحاظ حفظ و تداوم حیات کالبدی اجتماعی و اقتصادی بافت و نیز جهت هماهنگی بانیازهای روز ضرورتی انکارناپذیر است اما این ضورت در صورتی که رویکرد مناسبی نداشته باشد باعث آسیب دیدن چهره و سیمای کالبدی بافتهای تاریخی می گردد. هدف این پژوهش دستیابی به نشانه های از زمینه و معماری سنتی منطقه است که بتوان از آنها در طراحی مجموعه ای در بافت تاریخی قلعه رودخان استفاده نمود بدین منظورلازم است که ویژگی های بصری، نمادها و نشانه های مورد استفاده در مجموعه جدید با ارزشهای تاریخی منطقه، محیط طبیعی بستر جغرافیایی و نیز فرهنگ و پیشینه تاریخی گیلان همسو باشد.

کلیدواژه ها

بناهای میان افزا، نشانه، قلعه رودخانه، زمینه گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.