بررسی جایگاه سایبان ها در معماری سنتی ایران به عنوان یکی از عناصراقلیمی(اقلیم گرم و خشک)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_0681
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر قاسمی

کارشناس ارشد معماری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اصفهان خوراسگان دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان ایران

محدثه السادات امیری

کارشناسی ارشد معماری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد معماری اصفهان، ایران

چکیده

با نگاهی به تاریخچه ساختمان سازی در طی تاریخ در خواهیم یافت که انسان همواره در تلاش برای ایجاد شرایط آسایش بوده است. عدم آگاهی بین اقلیم و معماری ساختمان باعث اتلاف انرژی زیادی شده است. در این میان با توجه به اینکه کشور ایران، کشوری بیابانی و نیمه بیابانی به شمار می رود. تامین آسایش دمایی در فضاهای زندگی به عنوان هدف اصلی معماری همساز با اقلیم و ایجاد شرایط آسایش به شمار می رود. به همین دلیل کنترل تابش مستقیم آفتاب بر جداره های خارجی ساختمان اهمیت ویژه ای دارد در این مقاله سعی شده است تا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و میدانی و روشهای توصیفی تحلیلی به معرفی انواع سایبان های مورد استفاده در معماری سنتی ایران و بررسی عملکرد هر کدام در ایجاد سایه در بنا پرداخته شود.

کلیدواژه ها

ساییان، معماری سنتی ایران، اقلیم گرم و خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.