تکنولوژی نانو و جلوگیری از اتلاف انرژی در معماری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_0474
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 788
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا بهامین

کارشناسی ارشد معماری معماری دانشگاه هنراسلامی تبریز

چکیده

یکی از دلایل گرم شدن کره ی زمین مصرف انرژی در ساختمان هاست. از توانایی های معماری، پاسخ دادن به نیازهای در حال رشد کاربران می باشد. به همین منظور، معماری هوشمند به عنوان یکی از راهکارها می تواند مورد توجه قرار گیرد، چرا که یک محیط هوشمند، هم به نیازهای عملکردی و فضایی کاربران پاسخ میدهد ، هم ارتباط موثری نیز بامحیط اطراف ایجاد کرده و حرکتی به سوی کاهش مصرف انرژی در نهایت، نهادینه کردن توسعه پایداری درجهت استفاده از انرژی پاک در معماری می باشد. امروزه مطالعات و تحقیقات گسترده ای در زمینه انرژیهای پاک و تجدید شونده صورت پذیرفته است. در این بین فناوری نانو مواد جایگاه مهمی را در این عرصه اشغال نموده که در پی آن به دستاوردهای مهمی نیز نائل گردیده است. در ابتدا جنبه های علمی موضوع، مورد بررسی قرار میگیرد و با جستاری در مبانی و مفاهیم پایدار معماری ، ارتباط این مفاهیم با معماری روشن میگردد و در آخر به معرفی ویژگیها و افقهایی که پیش روی معماران و طراحان خانه در آینده است میپردازیم. لازم به ذکر است که فناوری نانو نیز مانند همه فناوریها و پیشرفتهای علمی بشر از دو روی سکه برخوردار است: روی مثبت و روی منفی. بدیهی است هر چه قابلیتها و تواناییهای یک فناوری بیشتر باشد، اهمیت کنترل و بکارگیری آن در جهت ارتقاء زندگی بشر نیز مهمتر خواهد بود. هدف از نگارش این مقاله معرفی تکنولوژی نانو به عنوان یک فناوری رو به رشد برای کمک به بهینه سازی خانه از لحاظ انرژی است که در صورت استفاده از چنین فناوری میتوان بطور قابل ملاحظه ای از کار کردن تجهیزات مکانیکی سرمایشی و گرمایشی در ساعات اوج مصرف کاست

کلیدواژه ها

نانو تکنولوژی، نانو مواد، انرژیهای تجدید شونده و پاک، نانو معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.