مقایسه اصول معماری ایرانی اسلامی در تبیین نقش هویت معماری معاصرایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_0468
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زکیه یزدانی

گروه معماری،دانشکده هنر و معماری،واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد،ایران

سینا رزاقی اصل

گروه معماری،دانشکده هنر و معماری،واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد،ایران

پرویز بیات

گروه معماری،دانشکده هنر و معماری،واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد،ایران

چکیده

معماری به دلیل ماهیت بصری بودنش، مهمترین و پرمحتواترین نمادهای فرهنگ بشری را شکل می دهد هویت یک مقوله ی دوجانبه است به گونه ای که هویت را مردم میسازند که به صورت فرهنگ در میان مردم رواج دارد و آنها به دنباله ی فرهنگ خود معماری بومی و متناسب با فرهنگ خود را تولید می کنند اتفاقی که بعد از این به وجود می آید آن معماری باعث انتقال آن فرهنگ و هویت میشود معماری ایران در طول دوران های گذشته همواره دارای ید روند مشخص و استمراری بوده است که در اغلب اوقات با دوره قبل و بعد از خود رابطه منطقی داشته است این روند در دوره معاصر تداوم نیافته است در گذشته نگاه معمار به انسان، زندگی و جامعه به نحوی بود که مسکن حقیقتا و به درستی فضای سکونت و آرامش برای افراد ی خانواده بود و مدرسه به راستی جای درس و بحث و تعلیم و تعلم بود، در حالی که امروز ساختمان هایی به عنوان فضای مسکونی یا مدرسه ساخته می شوند، اما از ویژگی های عملکردی لازم منطبق بر نیازهای انسان برخوردار نیستند این مجال به این مطلب می پردازد که آیا معماری معاصر ما دارای هویت خودمان است؟و اگر بی هویتی در معماری امروزمان رخنه کرده چرا روی به تقلید نا آگاهانه آورده ایم؟ و برای رویکرد هویت گرایانه چه اقدامی باید انجام داد؟

کلیدواژه ها

هویت، معماری معاصر، معماری ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.