تحلیل لرزه ای سد سنگریزه ای با رویه بتنی با احتساب رفتار غیرخطی بدنهسد و پوشش بتنی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
- کد COI اختصاصی: ICICA01_0386
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 813
نویسندگان
کارشناسی ارشد عمران سازه های هیدرولیکی، دانشکده عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل کیش
استادیار، دانشکده زنجان، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی عمران
استادیار، دانشکده زنجان، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی عمران
چکیده
از میان نیروهای تأثیر گذار بر رفتار سد و ایجاد خرابی در آن؛ نیروی زلزله به جهت ماهیت و اثر آن بر واکنش سازه ای و تجربیات حوادث رخ داده در گذشته، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سدهای سنگریزه ای با رویه بتنی، از انواع سدها می باشد که در آنها یک رویه بتنی در شیب بالادست، نقش عضو آب بند را ایفا می کند. طراحی استاتیکی این نوعسدها همانند سدهای خاکی معمولی انجام می شود، لیکن تحلیل دینامیکی آنها متفاوت با سدهای خاکی یا حتی سنگریزه ای با هسته نفوذ ناپذیر بوده و کمتر مورد توجه و تحقیق قرار گرفته است. در مطالعه حاضر مدلسازی عددی سد انجام شده و تحلیل مودال ABAQUS سنگریزه ای با پوشش بتنی به صورت دو بعدی با استفاده از نرم افزار اجزای محدود مدل عددی و محاسبه ضرایب میرایی با روش رایلی انجام شده است. سپس با انتخاب دو رکورد زلزله مناسب به عنوان تحریک ورودی زمین جهت مطالعه دینامیکی، تحلیل های تاریخچه زمانی غیر خطی بر مدل سد برای دو حالت مخزن خالی مخزن پر از آب، با نرم افزارPLAXIS انجام گردیده است. نتایج حاکی از آن است که در حالت مخزن خالی، تحت رکورد زلزله Northridge با توجه به میزان بیشینه تنش محوری کششی ایجاد شده در رویه بتنی، وقوع ترک کششی در رقوم ارتفاعی 13/35 تا 104/91 متر از پایین سد محتمل است. همچنین کشش در هیچ یک از نقاط رویه بتنی طی زلزله Sakaria از مقاومت کششی بتن تجاوز ننموده است.کلیدواژه ها
سد سنگریزه ای، رویه بتنی، تحلیل لرزه ای، تحلیل مودالمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.