بررسی اثر صلبیت اتصالات و هندسه قاب بر خرابی پیش رونده در قاب هایخمشی فولادی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_0203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بخشی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خراسان رضوی (نیشابور)

محمد باب الحوائجی

کارشناس ارشد سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خراسان رضوی (نیشابور)،

داریوش جهانی راد

کارشناس ارشد سازه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

خرابی پیش رونده زمانی اتفاق می افتد که آسیب یک عضو سازه ای منجر به خرابی و گسیختگی اعضای سازه ای مجاور و یا حتی فروریزی کل سازه گردد. در سازه های فولادی شکست اتصالات، کمانش، درجه حرارت بالا، بارهای ضربه ای و سایر شکست های ناشی از عدم مقاومت مصالح می تواند موجب شروع و پیشرفت خرابی شود. در این تحقیق تعداد متنوعی از قاب های دو بعدی با هندسه متفاوت (تعداد دهانه ها و طبقات) و ظرفیت متفاوت تحمل ممان در اتصالات اعضا مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور 112 مدل قاب دو بعدی تحت خرابی اولیه در یکی از ستون های سازه تحلیل شده است. برای تحلیل مدل ها از نرم افزار ABAQUS و روش حل EXPLICIT استفاده شده است. در این تحلیل ها سه معیار خرابی ممکن در سازه از جمله کمانش ستون ها، خرابی اتصالات و شکست ناشی از عدم مقاومت مصالح لحاظ شده است. در این مدلسازی ها پیشرفت خرابی در قاب های خمشی فولادی با توجه به موارد تعداد دهانه ها در قاب، تعداد طبقات و نوع اتصالات قاب ارزیابی می شود. با بررسی نتایج تحلیل مشاهده شد که خرابی در قاب خمشی فولادی به سه دسته کلی تقسیم می شود. در حالت اول سازه دچار خرابی جزئی می شود. در حالت دوم سازه دچار آسیب و خرابی در بخشی از آن می شود. در حالت سوم سازه به طور گسترده دچار شکست می شود. وقوع هر کدام از این حالت ها با توجه به مشخصات هندسی و اتصالات قاب بررسی شده است.

کلیدواژه ها

خرابی پیش رونده، سازه های فولادی، قاب خمشی، هندسه سازه، اتصالات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.