استفاده از مدل های موجک- نروفازی و نروفازی در شبیه سازی دبی جریان رودخانه(مطالعه موردی: رودخانه فهلیان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_0140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 805
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد فریدونی

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد لارستان، دانشگاه آزاد اسلامی لارستان، ایران

پژمان صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد آب – گروه مهندسی عمران، واحد لارستان، دانشگاه آزاد اسلامی لارستان، ایران

چکیده

تخمین صحیح دبی رودخانه از جمله پارامترهای مهم در علم مهندسی رودخانه و رشته های وابسته به آن از جمله هیدرولیک و هیدرولوژی می باشد، چرا که در مطالعات پایه مربوط به مدیریت منابع آب، زیست محیطی، ذخیره آب و کنترل سیلاب، آبدهی رودخانه نقش مهمی را دارا می باشد. استفاده از شبیه سازی، مدل های ریاضی، مدل های فیزیکی،توزیع های آماری و برنامه های کامپیوتری از مواردی است که برای پیش بینی استفاده می شود. اما در مسائل مربوط به مهندسی آب انتخاب مدل هایی که تا حد امکان به واقعیت موجود در حوضه نزدیک باشد بسیار مشکل است. از طرفی در بعضی از رودخانه ها به علت عدم وجودایستگاه های هیدرومتری و عدم برداشت اطلاعات آبدهی و یا کوتاه بودن دوره زمانی آمار برداری اطلاعات مورد نیاز به اندازه کافی در دسترس نمی باشد. این امر باعث مشکلاتی در انجام مطالعات می شود. در سال های اخیر از مدلهای هوشمند، مانند شبکههای عصبی مصنوعی، هیبرید عصبی- فازی و یا تئوری موجک به طرز قابل توجهی در شبیه سازی فرایندهای مختلف استفاده شده است، در این پژوهش، با استفاده از مدل هایموجک-نروفازی و نروفازی اقدام به شبیه سازی دبی جریان رودخانه فهلیان (ایستگاه باتون) واقع در استان فارس گردید.

کلیدواژه ها

موجک-نروفازی، موجک، شبیه سازی، رواناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.