ارائه مدلی به روش ماشین بردار پشتیبان با هدف دستیابی به خردایش مطلوب حاصل از عملیاتآتشباری در معادن روباز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_0009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان پیرهادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

هادی حمیدیان

گروه مهندسی معدن، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر، ایران

چکیده

اصلیترین هدف کاربرد مواد منفجره در معادن، خردکردن تودهسنگ به ابعاد مطلوب با کمترین هزینه است. مطالعه بر روی خردشدگی و اندازه قطعات حاصل از هر انفجار، کاهش هزینههای انفجار را در مراحل بعدی آتشباری در بر خواهد داشت. حفاری و انفجار تقریباً 30 درصد کل هزینه های عملیاتی در معادن روباز را شامل میشود که این مقدار درصورتایجاد قطعات بزرگ سنگ و با توجه به نیاز به انفجارهای ثانویه تا 50 درصد نیز افزایش مییابد. انفجار خوب تنها موجب کاهش هزینههای مربوط به انفجار های ثانویه نمیشود بلکه از دیگر پیامدهای یک انفجار خوب میتوان به کاهش آسیبهای محیط زیستی، اجرای آسان مراحل بعد از انفجار یعنی بارگیری، باربری و مراحل خردایش و فرآوری اشاره کرد. هدف اصلی این مقاله، ارائه مدلی برای پیش بینی خردایش سنگ در عملیات آتشباری معدن گرانیت Ulu Tiram با استفاده از پارامترهای ورودی مدل شامل قطرچال، عمق چال، خرج هر تأخیر، نسبت بارسنگ به فاصله جناحی، خرج ویژه، گلگذاری، چگالی سنگ، اضافه حفاری و عامل خردایش به عنوان تنها پارامتر خروجی است. با توجه به موارد فوق پیشنهاد مدلی برای پیش بینی ابعاد سنگ خرد شده بسیار مهم است و نتایج حاصل از آن میتواند بسیار سودمند باشد. در این پژوهش با استفاده از روش ماشین بردار پشتیبان به عنوان یکی از روشهای یادگیری با نظارت در حل مسائل رگرسیون و طبقهبندی، مدلی برای تعیین پارامترهای مؤثر بر خردایش معدن گرانیت مورد نظر ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

عملیات انفجار، خردایش، ماشین بردار پشتیبان، مدلسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.