بررسی سنگ مخزن آسماری میدان نفتی بی بی حکیمه با استفاده از داده های هرزروی گل حفاری و شکستگی ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: CRSTCONF01_514
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا یامینی

دانشجوی دکترای زمین شناسی ورسوب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحدتهران شمال

تکتم رحیمی

دانشجودکترای زمین شناسی و رسوب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

نواب ورناصری

دانشجودکترای زمین شناسی و رسوب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

مریم یارم طاقلوسهرابی

دانشجودکترای زمین شناسی و رسوب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

در این مطالعه با هدف بررسی تاثیر شکستگی ها با استفاده از داده های هرزروی گل حفاری، وزن گل حفاری ، به بررسی مخزن آسماری در میدان نفتی بی بی حکیمه ، که یکی از بزرگترین میادین نفتی جنوب باختری ایران میباشد، پرداخته شده است. مخزن آسماری در این میدان ، براساس خصوصیات پتروفیزیکی وسنگ شناختی به 4 زون تقسیم شده است. نتایج مطالعه نشان داد که شیب لایه ها در مخزن آسماری تابع موقعیت چاه حفاری در میدان می باشد. میانگین شیب لایه ها تقریبا برابر با 19 درجه به سمتN40E و یا 35 درجه به سمتN25E و به ترتیب با امتدادS65E - N65W می باشد. بیشترین مقدار هرزروی در زون 4 دیده می شود که تطابق خوبی با تراکم بیشترین شکستگیها نشان می دهد. به نظر می رسد که عدم توسعه شکستگی ها در زون B و در صد بالای سنگهای دولومیتی در این زون، در مقایسه با زونA در عدم فراوانی شکستگی ها نقش داشته باشد. آشکار گردید که تغییرات هرزروی در مخزن تابع سنگ شناسی، موقعیت چاهها، موقعیت نسبت به گسل های موجود و میزان شدت فرآیند های دیاژنزی )دولومیتیزاسیون و استیلولیتی شدن( است

کلیدواژه ها

هرزروی، گل حفاری، شکستگی، میدان نفتی بی بی حکیمه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.