ارزیابی توان تالاب قوریگل برای کاربری های مختلف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: CRSTCONF01_490
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد طلائیان

استادیار دانشکده محیط زیست، البرز

اعظم تبیانیان

کارشناس ارشد مهندسی طراحی محیط زیست، کارشناس پژوهش دانشکده محیط زیست، البرز.

صابر معصومی

کارشناس سازمان حفاظت محیط زیست، تهران

چکیده

تالاب قوریگل به عنوان یکی از مهمترین تالاب های استان آذربایجان شرقی شمرده می شود. این تالاب کابری های مختلفی از قبیل توریسم، مصارف کشاورزی، زمستان گذرانی پرندگان مهاجر و غیره دارد.1× این تالاب با وسعتی معادل 2 کیلومتر مربع و عمق متوسط 3 متر، دارای حجمی معادل 601 مترمعکعب آب را در خود ذخیره نموده است. منبع تأمین آب این تالاب، آب های سطحی می باشد کهاین آب ها با حمل رسوبات ارتفاعات اطراف دریاچه و رسوبات زمین های کشاورزی با عث آلودگی تالاب و کاهش عمق تدریجی آن خصوصاً در فصل بارانی می شود. تغییرات طبیعی سطح آب این تالاب حدودیک متر است. عوامل رسوبی باعث کاهش تدریجی عمق تالاب شده و قدرت خودپالایی آن را کاهش می دهد. از طرفی رشد سریع جلبک ها و کاهش اکسیژن محلول در بعضی از قسمت های تالاب مشاهده میشود. به منظور ارزیابی کیفیت آب تالاب 5 ایستگاه در محل های مختلف پیرامون تالاب در نظر گرفته شد و پارامترهای TSS,TDS,COD,BOD,DO,pH در طول یک سال در فصول مختلف اندازهگیری گردید. نتایج حاصل نشان دهنده این واقعیت است که تغییرات این پارامترها در ماه های مختلف سال کاملاً متناوب بود. به منظور جلوگیری از تهدیدات مدام تالاب از آسیب های ناشی از فرسایش حوزه آبخیز آن، لازم است علاوه بر مدنظر قراردادن موضوع آبخیزداری، به وضعیت زباله های رهاشده گردشگران و زمین های زراعی حاشیه تالاب توجه خاصی شود تا در سال های آینده شاهد از بین رفتن گیاهان حوزه تالاب نباشیم. لذا با توجه به بررسی های انجام شده، ارزیابی توان منطقه جهت کاربری کشاورزی، تفریحی، آبزی پروری و آب شرب حاکی از آن است که می بایست برداشت آب از این تالاب رابرای مدتی به حداقل ممکن رساند.

کلیدواژه ها

تالاب قوریگل، توان کاربری، آلودگی، فرسایش، حوزه تالاب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.