بررسی فرصت ها و چالشهای تغییر ساختار آموزش ابتدایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF03_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر خاوری

کارشناس ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی

حامد حقیقت مهام

کارشناس ارشد ادبیات فارسی

چکیده

تغییر ساختار تعلیمات ابتدایی از پنج سال به شش سال، از مباحث حائز اهمیت در سند تحول بنیادین می باشد که در جلسات 798 و799 تاریخ 23 و 24 / 9 / 88 و جلسه 800 تاریخ 8 / 10 / 88 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است. تغییر ساختار نظامآموزشی در پی پر کردن خلع و فاصله سنی بین مقاطع تحصیلی، و با توجه به ویژگی های جسمی و شناختی کودکان، مسئله مقاله حاضراست. نگارنده در مقاله حاضر سعی دارد با استفاده از روش تحقیق کتابخانه ای، ضمن تشریح روند تغییر ساختار دوره ابتدایی، فرصت ها و چالشهای تغییر ساختار آموزش ابتدایی را تبیین نماید. مطالعات حاصل از منابع مختلف مرتبط با ساختار آموزشی حاکی از آن است که تغییر ساختار نظام آموزش علی الخصوص در مقطع ابتدایی به دلیل ویژگی های مراحل رشدی کودکان حائز اهمیت فراوان است. حال کهنظام آموزشی همگام با سند تحول بنیادین می بایست تغییر ساختار دهد، این تغییر نباید شتابزده باشد چراکه هر تغییری نیاز به زمینه و عواملی دارد، که قبل از اقدام به تغییر باید مدنظر قرار داد. کمبود نیروی انسانی متخصص، تراکم بالای دانش آموزان بویژه در مناطق محروم از چالشهای مهم و ماندگاری بیشتر دانش آموزان در دوره ابتدایی و انطباق بیشتر آنان با مراحل رشد جسمی و شناختی ارفرصتهای پیش روی این طرح است. لذا پیشنهاد می شود با توجه به اضافه شدن پایه ابتدایی، جبران کمبود فضای آموزشی و تجهیزات مورد نیاز و کمبود نیروی انسانی در مقطع ابتدایی و همچنین تهیه و تدوین محتوای آموزشی متناسب با علم روز مورد توجه جدی مسئولین ذی ربط قرار گیرد

کلیدواژه ها

فرصتها، چالشها، ساختارآموزش ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.