بررسی رابطه رهبری تحول آفرین و فرهنگ سازمانی با سرمایه اجتماعی دردستگاههای اجراییشهر کرمان در سال 3131

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، حسابداری و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: MEAE01_1498
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول نهری درختنجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ،گروه مدیریت ،واحد رفسنجان ،دانشگاه آزاد اسلامی ،رفسنجان ،ایران

هدایت تیرگر

استاد یار وعضو هیات علمی دانشگاه باهنر کرمان

چکیده

هدف از اجرای این پژوهش، بررسی رابطه رهبری تحول آفرین و فرهنگ سازمانی با سرمایه اجتماعی در دستگاههای اجرایی شهر کرمان در سال 1393بود ، این تحقیق از لحاظ هدف،کاربردی و از نظر ماهیت و روش،از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این تحقیق عبارت است از کارکنان دستگاه های اجرایی دولتی شهر کرمان، که تعداد آنها جمعا 1976نفر بوده که با استفاده از فرمول کوکران 322نفر بعنوان حجم نمونه انتخاب و از طریق نمونه گیری سهمیه ای یا مطبق افرادانتخاب و از طریق پرسشنامه از آنان اطلاعات جمع آوری گردید . ابزار گردآوری داده ها شامل سه پرسشنامه ، سرمایه اجتماعی ، پرسشنامه رهبری تحول آفرین و پرسشنامه فرهنگ سازمانی بوده است که طی سالهای اخیر توسط محققین متعدد روایی و پایایی آنها سنجش و مورد تایید قرار گرفته است. اطلاعات تحقیق از طریق نرم افزار spssو همچنین بااستفاده از همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان داد بین رهبری تحول آفرین با سرمایه اجتماعی رابطه وجود ندارد. همچنین از بین مؤلفه های رهبری تحول آفرین تنها ترغیب منطقی با سرمایه اجتماعی ارتباط معندار دارد و سایر مؤلفه های رهبری تحول آفرین شامل ارتباطات الهام بخش، رهبری حمایتی و شناسایی فردی با سرمایه اجتماعی رابطه معناداری بدست نیامد. نتایج حاصل از بررسی فرهنگ سازمانی با سرمایه اجتماعی نشان می دهد فرهنگ سازمانی و همه مؤلفه های آن شامل فرهنگ ماموریتی، فرهنگ انطباق پذیری، فرهنگ مشارکتی و فرهنگ مبتنی بر تداوم رویه با سرمایه اجتماعی ارتباط معناداری دارد. در پایان پیشنهاداتی مبتنی بر یافته های تحقیق ارایه شد

کلیدواژه ها

رهبری تحول آفرین ،فرهنگ سازمانی ،سرمایه اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.