ضرورت اسقرار کنترل داخلی و گزارشگری در بورس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، حسابداری و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: MEAE01_0996
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه مدانلو

دانشجوی دکتری حسابداری

پرویز سعیدی

عضو هیت عملی

فاطمه مالکی

دانشجوی دکتری حسابداری

چکیده

گستردگی و پیچیدگی روز افزون فعالیت ها و وجود انواع ریسک ها و کمبود منابع عملا کنترل مستقیم و انفرادی واحدهای اقتصادی را غیر ممکن کرده است. بدین منظور برای کنترل غیر مستقیم عملیات سازمان، استقرار و استمرار یک نظام کنترل داخلی توانمندضروری به نظر می رسد. از این رو نهادهای حرفه ای و قانون گذاری کشورها چارچوب ها و رهنمودهایی برای استقرار و ارزیابی کنترل های داخلی بیان نموده اند.مهم ترین ومعروف ترین سیستم های کنترل داخلی از نظر جامعیت اثر بخشی و گستردگی در کاربرد الگوی طرح شده از سوی کمیته سازمان های مسول کمیسیون تردوی ملقب به کوزو است این سازمان راهنمایی هایی جهت بکارگیری عوامل مختلف برای جلوگیری از تقلبات گزارشگری مالی ارایه می کند. در ایران هم با فاصله نسبتا طولانی از قافله براه افتاده جهانی در 16 اردیبهشت 1391 سازمان بورس و اوراق بهادار دستور العمل کنترل های داخلی ناشران پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران را مصوب و لازم الاجرا کرد.

کلیدواژه ها

کنترل داخلی کوزو حسابرسی داخلی کمیته حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.