چگونگی اصلاح الگوی مصرف در گروه های درآمدی مختلف خانوارهای همدانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، حسابداری و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: MEAE01_0723
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید عیسی زاده

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا همدان

مریم سپهری مختار

دانشجوی کارشناس یارشد علوم اقتصادی دانشگاه بوعلی سینای همدان

چکیده

الگوی مصرف خانوارها در طول زمان و متاثر از عوامل فرهنگی ، اجنماعی و اقتصادی دستخوش تغییر و تحول قرار گرفته است . با تغییرات در سبد مصرفی خانوار انتظار می رود که تولید کنندگان و برنامه ریزان اقتصادی هماهنگ با آنها حرکت کنند . با در نظر گرفتن رویکرد شناسایی و اصلاح اگلوی مصرف ، با استفاده از اطلاعات مذکور به بررسی سبد مصرفی خانوارها در شهر همدان در فاصله 1380-1392 در گروه های مختلف درآمدی پرداخته اند. هدف این است که میزان مصرف و تمایل خانوارها در شهر همدان در سبد مصرفی خانوارها در طول 12 سال گذشته با مخاسبه هزینه صرف شده معرفی نماییم سپس بر اساس این اطلاعات روند مصرف در آنده و نوع کالاهای موردنیاز جامعه در گروه کالاهای لوکس شناسایی گردیده تا سیاست گذران را در جهت اصلاح الگوی مصرف کالاهای فوق یاری نمایند . در این مقاله جامعه آماری مورد بررسی افراد شهر همدان می باشد و از آنجا که گروه های لبالای درآمدی جامعه مصرف کنندگان عمده کالای لوکس هستند دهک های درآمدی بالای جامعه مورد بررسی قرار می گیرند . نیز از داده های آماری ساله های 1380 - 1392 از مرکز آمار استخراج شده است یافته های به این صورت است که گروه خوراک ، مسکن بیشتر مورد توجه دهک اول جامعه می باشد بنابراین گروه کالایی لوکس نمی باشد . گروه پوشاک، لوازم منزل، بهداشت و درمان، حمل و نقل ، آموزش و تفریح و سایر بیشتر مورد توجه طبقات میانی و طبقات بالایی جامعه بوده و لذا گروه کالای لوکس می باشند . که تفاوت هزنیه ها در حمل ونقل ، آموزش و تفریح بیشتر جلوه می کند .

کلیدواژه ها

کالای لوکس ، هزینه ، اصلاح الگوی مصرف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.