بررسی سیر تحول اندیشه گری اسلامی و آشنایی با آراء و عقاید چهار تن از اندیشمندان جهان اسلام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، حسابداری و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: MEAE01_0058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قهرمان اشرف نجف آباد

مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک ارومیه

چکیده

نگاهی به سرگذشت گرانبار فرهنگ اسلامی با آن همه ویژگی ها و برجستگی ها به خوبی نشان می دهد که چگونه دانش پژوهان مسلمان با شیفتگی شگفت انگیزی به دانش اندوزی در گوناگون رشته های دانشی،دستاوردهایی بس سترگ و جاودانه به جهان و جهانیان تقدیم داشته اند. اما با وجود چنین پیشرفتهایی بعدها زمانی که علوم جدید به دنیای اسلام وارد شد، بیشتر سرزمینهای اسلامی تحت سلطه مستقیم دولتهای استعماری قرار گرفته بودند. در این زمان سنت علمی در اسلام به پژمردگی گرایید و بعد از آن دیگر ذولت های ملی اسلامی با سنت علمی اسلامی که موجب پدید آمدن آثار ماندگاری در زمینه های علمی،فلسفی،مذهبی و ادبی شده بود،پیوند دوباره ای برقرار نکردند. پژوهش حاضر با هدف بررسی سیر تحول اندیشه گری اسلامی و آشنایی با آراء و عقاید اندیشمندان جهان اسلام و با روش تحقیق تاریخی براساس ملاک موضوعی تحلیل گردید و این دعوی را به اثبات رساند که برای یافتن شعور باید تاریخ آموزش اسلامی را کاوید و به بازخوانی و بازنگری آن پرداخت. چرا که نمایاندن تاریخ علمی پرشکوه مسلمانان ،معرفت به خودفرهنگی مسلمانان را بیدار نموده و باعث ایجاد خودباوری در آنان می شود و آنان می فهمند که رشد و بالندگی کشورهای اسلامی در زمینه علوم میراثی گرانقدر برای غرب بر جای گذاشته است که با هیچ معیار مادی قابل سنجش نیست و زمینه پیشرفتهای علمی عظیم غریبان را فراهم نموده است. اما جوانان مسلمان برآنند که آیینه همواره آیینه است. و اهمیت ندارد که چه مقدار گردوغبار روی آنرا پوشانده است و معتقدند که این اندیشه قرآنی که(به حالی بعد از حال دیگر تحول خواهید یافت) هم درمورد جوامع و تمدنها و هم درمورد افراد صدق می کند و خود رابرای همراهی با جریان پیوسته پیشرفت با تجهیز به معارف اسلامی از یک سو و علوم از سوی دیگر آماده می نمایند.

کلیدواژه ها

اندیشه گری اسلامی،اندیشمندان جهان اسلام،سیر تحول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.