جداسازی انگل لیشمانیا تورانیکا از فلبوتوموس پاپاتاسی بهوسیله تعیین توالی ناحیه (Internal Transcribed Spacer1 ) ITS1 در کانون لیشمانیوز جلدی روستایی شهرستان دامغان، استان سمنان
محل انتشار: فصلنامه دانش و تندرستی، دوره: 5، شماره: 2
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 573
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JKH-5-2_009
تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1395
چکیده مقاله:
مقدمه: انگل لیشمانیا تورانیکا نیز از فلبوتوموس پاپاتاسی و جوندگان جدا شده که بیماری زایی آن در انسان مشخص نیست. مواد و روش ها: این مطالعه به منظور تعیین آلودگی پشه خاکی ها به انگل لیشمانیا تورانیکا در مناطق روستایی شهرستان دامغان انجام شده است. در این مطالعه پشه خاکی ها به وسیله تله های چسبان صید شده اند. پشه خاکی های ماده پس از شناسایی در فرایند استخراج DNA جستجو برای انگل لیشمانیا در تکنیک Conventional PCR با استفاده از پرایمرهای ( L5.8S و LITSR) ITS1 قرار گرفتند. محصولات واکنش تعیین توالی توسط نرم افزار Blast تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: 218 پشه خاکی فلبوتوموس پاپاتاسی مورد آزمایش واکنش زنجیرهای پلیمرازی قرار گرفتند. یک مورد از انگل های جداشده مربوط به گونه لیشمانیا تورانیکا بوده است 0/5% این یافته نخستین بار در استان سمنان و دومین مرتبه در ایران ثبت شده است.نتیجه گیری: بیماری زایی لیشمانیا تورانیکا در انسان مشخص نیست اما در موش های آزمایشگاهی باعث بیماری می شود. مطالعات نشان می دهند در آلودگی همزمان جوندگان به انگلهای لیشمانیا تورانیکا و ماژور، قدرت بیماری زایی لیشمانیا ماژور افزایش می یابد. این نشان می دهد شاید ایمنی برخی افراد به لیشمانیوز جلدی در مناطق آن دمیک به علت مواجهه با لیشمانیا تورانیکا باشد و این گونه می تواند به عنوان کاندیدی جهت ساخت واکسن مدنظر قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صادق محمدی ازنی
دانشگاه علوم پزشکی سمنان- مرکز بهداشت شهرستان دامغان- کارشناس ارشد حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین.
یاور راثی
دانشگاه علوم پزشکی تهران- گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین- استاد.
محمدعلی عشاقی
دانشگاه علوم پزشکی تهران- گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین- دانشیار.
محمدرضا یعقوبی ارشادی
دانشگاه علوم پزشکی تهران- گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی- استاد.