بررسی عملکرد تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه دانش و تندرستی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JKH-4-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ناظمی

دانشگاه علوم پزشکی شاهرود - دانشکده بهداشت- گروه بهداشت محیط

ابراهیم عباسی

دانشگاه علوم پزشکی شاهرود- بیمارستان امام حسین (ع)

جواد نوریان

دانشگاه علوم پزشکی شاهرود- بیمارستان امام حسین (ع)

محمدباقر سهرابی

دانشگاه علوم پزشکی شاهرود- بیمارستان امام حسین (ع)

چکیده

مقدمه: در اثر فعالیت های مختلف در بیمارستان، روزانه حجم زیادی فاضلاب تولید می شود که به دلیل آلودگی شدید آن باید به روش مناسبی تصفیه گردد. بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود نیز دارای تصفیه خانه فاضلاب از نوع هوادهی گسترده می باشد. به منظور بررسی عملکرد این تصفیه خانه و بررسی امکان استفاده مجدد پساب آن برای آبیاری فضای سبز و با تخلیه در محیط، مطالعه حاضر صورت گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، عملکرد تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود طی مدت 8 ماه، در فاصله اردیبهشت تا آذر 87 با استفاده از پارامترهای : COD، pH ، TSS ، BOD5 کل کلیفرم ها و کلیفرم های مدفوعی در فاضلاب ورودی و خروجی بر اساس روش های استاندارد تعیین و با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران استفاده از آزمون T مقایسه شده است. یافته ها: مقادیر میانگین COD ، BOD5 ، TSS، pH میانگین هندسی کل کلیفرم ها، میانگین هندسی کلیفرم های مدفوعی در پساب به ترتیب برابر 6/95 ،145mg/l ،179 mg/l و MPN/100 ،298mg/l ( فرمول در متن اصلی مقاله) می باشد. مقدار حذف آلاینده ها به ترتیب 46/11%=TSS و 30/1%=COD و 39/99= BODs 99/37%= کل کلیفرم ها و کلی فرم های مدفوعی برابر با 99/35% می باشد که با استانداردهای سازمان محیط زیست ایران اختلاف معناداری را نشان می دهند (p< 0/001). نتیجه گیری: در صورت استفاده مجدد از پساب برای آبیاری فضای سبز و کشاورزی باید کاهش آلودگی شیمیایی و میکروبی در حد استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

تصفیه خانه فاضلاب، کارایی، استفاده مجدد، بیمارستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.