ردیابی حرکت به روش وفقی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ماشین بینایی و پردازش تصویر
  • کد COI اختصاصی: ICMVIP04_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن برجیان

دانشگاه صنعتی اصفهان

سعید صدری

دانشکده برق

رسول امیرفتاحی

دانشکده کامپیوتر

چکیده

ردیابی حرکت با روش مش دو بعدی بر مبنای ایجاد یک شبکة مش بر روی تصویر و اجازة تغییر شکل به هر سلول مش در فاصلة هر دو فریم متوالی با الزام به پیوستگی مش میباشد. بنابراین این روش بسیاری از اغتشاشات روش بلوکینگ که در جبران حرکت و یا ردیابی حرکت با روش تطبیق بلوک معمول میباشند را به طور مؤثری حذف میکند. در مدلهای مش یکنواخت، الزام به پیوستگی ساختار مش در کل فریم تصویر میباشد، در صورتی که واضح است چنین چیزی در مرزهای همپوشانی اشیاء مناسب نیست. برای فائق آمدن بر چنین محدودیتی، روش مش وفقی که در آن الگوریتمهای شناسایی نواحی ای از پس زمینه که در فریم بعدی پوشانده خواهند شد background to be covered-) (BTBC و نواحی ای که انجام جبران حرکت در مورد آنها نشان دهندة عدم پیوستگی در حرکت است model failure- ) ( MF بکار گرفته میشود مورد استفاده قرار میگیرد. در مدل مش یکنواخت، یک مجموعة مشخص از نقاط که در واقع نقاط گوشة سلولهای ساختار مش هستند در کلیة فریمهای دنبالة تصاویر ویدئویی دنبال میشوند و واضح است که در نواحی ای که اشیاء با یکدیگر همپوشانی کرده اند و یا بعضی اشیاء در حال خروج از صحنة تصویر و بعضی دیگر در حال ورود به صحنه تصویر هستند، این روش کارایی خود را از دست میدهد. در حالی که در روش مش وفقی، در هر فریم با توجه به نواحی ای که در بالا ذکر شد مجدداً مجموعه نقاط و به تبع ساختار مش باز تعریف میشود. در روش مش وفقی، پیوستگی ساختار مش در نواحی پوشیده شده و پوشیده نشده شکسته میشود. این امر بوسیلة عدم قرار دهی نقطه ای در پس زمینه پوشیده شده و باز تعریف ساختار مش در ناحیةMF در هر فریم محقق میگردد. ما الگوریتم طراحی مش بر پایة محتوای هر سلول و انتخاب نقاط برای طراحی مش مثلثی دو بعدی و ردیابی حرکت با روش مش وفقی در حضور همپوشانی ارائه شده توسطYucel Altunbasak را بهبود داده و سپس یک روش مثلث سازی جدید و همچنین یک الگوریتم جدید برای اطمینان از پیوستگی ساختار مش پس از تخمین بردار حرکت نقاط مش را ارائه میکنیم. از آنجا که این ساختار مش بهبود یافته به صورت وفقی بوده و بر مشخصات هر سلول استوار میباشد، لذا دیگر لزومی به انتقال کلیة نقاط در هر فریم تصویر وجود ندارد.

کلیدواژه ها

مش وفقی، تخمین حرکت، تقریب،polygon مثلث سازی، جبران حرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.