تحلیل پاسخ شوک یک نانوماهواره هنگام جدایش از ماهواره بر در حوزه زمان و فرکانس

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه دانش و فناوری هوافضا، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AKT-1-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نجاتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مجتمع دانشگاهی هوافضا

سعید شکرالهی

استاد مجتمع دانشگاهی هوافضا

چکیده

در این مقاله روشی تحلیلی برای ارزیابی میزان شوک انتقالی به نقاط مختلف یک نانوماهواره بدون شبیه سازی کامل آن ارائه شده است. این روش با توجه به ماهیت شوک و پیچیدگی مدل که تحلیل مبتنی بر روش اجزاء محدود مجموعه ی ماهواره را بسیار پیچیده و زمان بر می نماید، می تواند مفید واقع گرد د. نانوماهواره مورد بررسی شامل زیر سیستم های حساس به شوک می باشد که تحت بارگذاری پیروشوک ناشی از جدایش ماهواره از ماهواره بر قرار دارد. از آنجایی که پیروشوک ها غالبا با طیف پاسخ آنها معرفی می گردند، ابتدا پیشینه شتاب - زمان پیروشوک ورودی از طیف پاسخ فرکانسی آن استخراج شده است. در این تحقیق سطح شوک انتقالی به زیر سیستم های حساس به شوک در دو حوزه زمان و فرکانس تعیین شده است. در حوزه زمان با داشتن پیشینه شتاب - زمان پیروشوک ورودی و با استفاده از مدل ساده شده ای که شامل تعداد محدودی از درجات آزادی می باشد، پاسخ زمانی زیرسیستم های حساس به شوک و یا نقاط مورد نظر به دست آمده اند. در حوزه فرکانس با داشتن طیف پاسخ شوک ورودی و ماتریس مودال مدل چند درجه آزادی، بیشینه پاسخ محتمل در هر زیر سیستم برآورد شده اس ت. در نهایت با مقایسه بیشینه پاسخ به دست آمده از تحلیل در حوزه زمان و بیشینه پاسخ محتمل از طیف پاس خ پیروشوک ورودی ناشی از تحلیل در حوزه فرکانس برای زیرسیستم های مختلف، قابلیت و صحت فرایند انجام شده ارزیابی گردیده است. از نظر تئوری، پاسخ حاصل از طیف پاسخ شوک توانایی تعیین دقیق پاسخ را نداشته و تنها ارائه کننده حدود آن، جهت تجسم سریع رفتار دینامیکی سیستم است. بنابراین عدم تطبیق پاسخ ها در مقایسه دو روش ذکر شده از قبل محرض بوده و صحت سنجی براساس پوش شدهی مقادیر حاصل از تحلیل در حوزه زمان، توسط نتایج تحلیل در حوزه فرکانس استوار است.

کلیدواژه ها

شوک، پیروشوک، طیف پاسخ شوک، پاسخ زمانی، حوزه زمان، حوزه فرکانس، نانوماهواره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.