الگوها و شاخص های معماری پایدار در ساختمان های بلند مرتبه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF02_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 869
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویدا تنهائیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی شبستر، ایران

شهریار شقاقی گندوانی

استادیار گروه معماری، واحد شبستر،دانشگاه آزاد اسلامی شبستر، ایران

چکیده

هر با توجه به رشد روز افزون جمعیت و نیاز بشر به مسکن در ایران، تولید مسکن به سمت بلند مرتبه سازی سوق پیدا کرده ست همچنین رشد بی رویه جمعیت که به دنبال آن افزایش ساخت وساز و توسعه شهری بدون توجه و عدم برنامه ریزی صحیح و سهولتمداخله در طبیعت که به واسطه تحولات فن آوری منجر به تولید زباله و تخریب اکوسیستم های طبیعی و همچنین مصرف بی رویه انرژی و گرم شدن زمین و افزایش آلودگی و کاهش انرژی فسیلی شد است. در این میان معماری یایدار شامل به کار گیری روش های مختلف برای هماهنگی با محیط و در بر گیرند مدیریت صحیح انرژی است که این انرژی در نظام طراحی برج های بلند مرتبهنقش اساسی دارد از گرمایش و نور یردازی گرفته تا حمل و نقل و ارتباطات. در واقع یک ساختمان یایدار باید برای ساکنان و استفاد کنندگان متناسب باشد . به گونه ای طراحی شود که ساختمان ایمن سالم و راحت باشد در اصل اگر ساختمان خود را بر محیط اطراف تحمیل نکند می تواند مفید واقع شود و یک طراح نیز باید تاثیر ساختمانبر سامانه زیست محیطی را به حداقل برساند هدف از ارائه این مقاله بررسی جایگاه شاخصه های طراحی یایدار در ساختمانهای بلند مرتبه و ویژگی های معماری آن به همرا معرفی نمونه های مطلوب ، تا به عنوان الگویی برای طراحی ساختمان های آینده باشد

کلیدواژه ها

ساختمان های بلند مرتبه، معماری یایدار، مدیریت انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.