بررسی تاثیر روانشناختی نوع مصالح در جداره های شهری در ایجاد حس آرامش و امنیت شهروندان زنجان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF02_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1077
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره ترابی

استادیار، گروه معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی زنجان،ایران

ولی اله عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، ایران .

محمد اسلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، ایران .

چکیده

از جمله فاکتور های اساسی برای طراحی برای نسل آینده شناخت و درک انسان و محیط و درک رابطه ی ناگسستنی بین آنهاست .علوم رفتاری مردم شناسی ،جامعه شناسی و روان شناسی و هر آنچه که در ارتباط با انسان و محیط است راشامل می شود .با توجه به موضوع این پژوهش ،امنیت همواره یکی از بنیادی ترین نیاز ها در جامعه کنونی بوده است .رشد وشکوفایی انسان و بروز استعدادها همگی نیازمند محیطی آرام و امن است .فضاهای مسکونی به عنوان اولین مکانی که انسان با آن مواجه می شود،همواره به عنوان عنصر اصلی مورد اهمیت و توجه قرار می گیرد و عوامل موثر بر کیفیتمحیط و عواملی که باعث ایجاد رضایتمندی افراد از محل زندگی خود می شود .به عنوان پرسش های اولیه مرود بررسی و تحلیل قرار خواهد گرفت. روش تحقیق در این پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی می باشد و منابع کتابخانه ای مقاله – های مرتبط به عنوان منابع اطلاعاتی این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است .در این پژوهش هدف بررسی تاثیر روان شناختی ساختمان ها از نظر نوع مصالح مصرفی به طور نماهای آجری سنتی یا چوبی و نماهای کامپوزیت و شیشه و تاثیر آن بر حس آرامش و ایجاد امنیت در مواجه با آنها است . برای ارزیابی این موارد از طریق پرسشنامه از مردم نظرخواهیشده است و اطلاعات گردآری شده با استفاده از تحلیل های آماری با نرم افزاز تحلیلی spss مورد بررسی قرار گرفته است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که مصالح طبیعی همچون آجر و سنگ وچوب برای شهروندان مطلوب تر است. در ادامه تلاش این پژوهش برای ارایه راهکاری مناسب برای معماری و شهرسازی کنونی با توجه به شهرسازی ایرانی – اسلامی به عنوان میراث ارزشمند این کشور می باشد .

کلیدواژه ها

روانشناسی محیط ،جداره ها ، مصالح ،حس امنیت و آرامش ، زنجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.