بررسی مبادی ورودی شهرها با تاکید بر شناساندن بهتر هویت شهر بر مخاطبین نمونه مورد مطالعه : ورودی کلان شهر مشهد از سمت جاده سرخس (رضویه)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF02_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد حسینی شاخن

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم

شهاب عباس زاده

استاد یار و عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

مبادی ورودی شهرها دارای راز و رمز های بیشماری است ، ویژگی های ساختار کالبدی فضایی ورودی های – شهرهای ایران ،همواره تجلی عناصر محیطی ، اجتماعی ، فرهنگی آن شهر بوده است . درگذشته مبادی ورودی شهرها از رونق و کیفیت مناسیبرخوردار بودند , و وارد شونده قبل از ورود به شهر متوجه درک و هویت شهر مقصد می شده است , امروزه در دوران معاصر با رشد روز افزون و بی رویه شهرها و دگرگون شدن نظام ارزش ها و به وجود آمدن پدیده اتوموبیل و به دنبال آن افزایش سرعت عبور مواجه است , و دیگر مبادی ورودی شهرها به مانند گذشته نماینگر و نشانگر هویت شهر مقصد نبوده و با بحران هویتمواجه شده اند ، . مبادی ورودی شهرها نخستین تصویری از شهر است که بیننده با آن مواجه می گردد , و همچون ویترینی از شخصیت شهر در بدو ورود به مخاطب می باشد اما امروزه مبادی ورودی شهرها از کیفیت فضایی مناسبی برخوردار نمی باشد و شرایط یک ورودی موفق را ندارد . در طی این تحقیق به بررسی مبادی ورودی شهر مشهد از سمت سرخس و تبیین هویت آنشهر پرداخته است .روش تحقیق توصیفی تحلیلی بوده واز تکنیک های ترکیبی – Mixed Method استفاده شده است و جمع آوری داده ها از بین کتب و مقالات ، مشاهده و تحقیقات میدانی و تهیه پرسشنامه , و استفاده از تحلیل نحوفضایی space syntax بوده است در نهایت با استفاده از نرم افزار spss داده های جامع آماری مورد تفسیر و بررسی قرار گرفت ، نتایج حاکی از آن است که ورودی شهر مشهد از سمت جاده سرخس دچار بحران هویت شده و هویت مشهد را به مخاطب القا نمی کند , و نیاز به ساماندهی در این بخش هر چه بیشتر مشاهده می شود , که در نهایت به ارائه طریق و ارائه المان در جهت تبیین هویت آن قدم برداشته است

کلیدواژه ها

مبادی ورودی شهر , هویت , مخاطبین مشهد ، ساختار فضایی کالبدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.