ارزیابی ارتباط تولید آفلاتوکسین با میزان پروتئین در مغز تعدادی از ارقام بادام کشور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی رهیافت­ های علمی در صنعت طلای سبز، پسته
  • کد COI اختصاصی: NCSAPI01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس مشیریان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان

حسین اصغری

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان

محمد مرادی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات پسته کشور

سید رضا فانی

کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

چکیده

آفلاتوکسین ها گروه بزرگی از مایکوتوکسین ها هستند که جزو متابولیت های ثانویه قارچ ها بوده و توسط گونه هایی از جملهA. nomius و A.bombycis ، A.tamarii ،A. parasiticus ،Aspergillus flavus تولید می شود. از زمان کشف آفلاتوکسین در دهه1960 قارچ A.flavus همواره به عنوان متداول ترین قارچ آلوده کننده مواد غذایی در منابع علمی ذکر شده است. پروتئین مغز بادام، از مهم ترین ترکیبات تشکیل دهنده بستر رشد بوده و یکی از مهم ترین فاکتورهای موثر بر رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین می باشد. تفاوت در ترکیبات شیمیایی ارقام مختلف یک محصول می تواند مبنای حساسیت یا مقاومت آن محصول نسبت به رشد A.flavus باشد. بنا به دلیل فوق، در این تحقیق رابطه احتمالی بین میزان پروتئین مغز بادام ارقام مختلف با میزان تولید آفلاتوکسین مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی رابطه احتمالی بین میزان پروتئین موجود در مغز ارقام مختلف بادام، با تولید آفلاتوکسین روی مغز بادام، چهار رقم مختلف بادام از مناطق مختلف کشور جمع آوری گردید. به منظور محاسبه میزان تولید آفلاتوکسین بر روی مغز بادام، در شرایط آزمایشگاهی از یک جدایه آفلاتوکسین زای قارچ A.flavus استفاده شد. بدین منظور مقدار 10 گرم بادام از ارقام مختلف طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار پس از ضد عفونیسطحی، توسط یک میلی لیتر از سوسپانسیون اسپور قارچ به غلظت 2*6 10 اسپور در میلی لیتر تلقیح گردید 8 روز پس از تلقیح آفلاتوکسین تولید شده در مغز بادام های آلوده به روش BF استخراج و توسط روش کروماتو گرافی لایه نازک TLC میزان کمی آفلاتوکسین نمونه ها اندازه گیری شد. ازت و پروتئین مغز بادام ارقام مختلف نیز با روش کجدال اندازه گیری شد. نتایج این تحقیق نشان دهنده آنست که اختلاف معنی داری در سطح 5% در میزان پروتئین مغز بادام ارقام مختلف وجود دارد، به منظور بررسی ارتباط بین میزان تولید آفلاتوکسین با درصد پروتئین مغز بادام ، ضریب همبستگی r با سطح اطمینان95%محاسبه گردید. نتایج بررسیهای آماری نشان داد که بین میزان تولید آفلاتوکسین و درصد پروتئین مغز بادام ارقام مختلف ارتباط معنی داری وجود دارد

کلیدواژه ها

بادام ، آفلاتوکسین، ارقام، پروتئین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.