کنکاش پیرامون مدل های حسابرسی مبتنی بر خطر و دفتر حسابرسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MOCONF03_310
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم جعفری پور

مربی، دانشکده مدیریت اقتصاد و حسابداری، دانشگاه پیام نور جمهوری اسلامی ایران

مجید گرگی زاده

مربی، دانشکده مدیریت اقتصاد و حسابداری، دانشگاه پیام نور جمهوری اسلامی ایران حسابرسی

چکیده

هدف مدیران حسابرسی، ارائه گزارش حسابرسی قابل اتکا است . محققان حسابرسی برای ترمیم قابلیت اتکا، مدل های حسابرسی را مدل سازی کردند تا با انجام عملیات حسابرسی بر اساس این مدل ها، حسابرسی شان قابل اتکا (اثربخشی) باشد. یکی از مدل های حسابرسی که مدل سازی شده است، مدل حسابرسی مبتنی بر کنترل داخلی است که شامل مدل ساختاری، مدل قضاوتی و مدل قضاوتی ساختاری است. به طورکلی حسابرسان براساس این مدل ها، سیستم کنترل داخلی مشتری را ارزیابی می کنند و با توجه به قابلیت اتکای سیستم، آزمون جزئیات را طراحی و اجرا می کنند، از آنجا که انجام آزمون جزئیات توسط حسابرسان پرهزینه است، لیکن این مدل ها نمی تواند انجام آزمون جزئیات را تنها تا حدی که برای حسابرسان اثربخش باشد مشخص کند و در نتیجه، مدل حسابرسی مبتنی بر کنترل داخلی نمی تواند تعادلی بین کارآیی و اثربخشی برقرار کند. محققان حسابرسی برای این که مدل حسابرسی بتواند تعادلی بین کارآیی و اثربخشی برقرار کند، مدل حسابرسی مبتنی بر هفت حرف را مدلسازی کردند تا مدل مذکور، بتواند مقدار آزمون جزئیات برای یک حسابرسی اثربخش را مشخص کند. در این مدل، تمرکز تلاش حسابرسی در زمینه هایی از فعالیت تجاری مشتری است که بنا بر قضاوت حسابرسان، احتمال می رود سرچشمه اشتباهات با اهمیت می باشد. هدف این تحقیق معرفی مدل های مختلف حسابرسی مبتنی بر خطر و قضاوت در مورد آن هاست.

کلیدواژه ها

حسابرسی مبتنی بر خطر، دفتر حسابرسی، آزمون های رعایت، آزمون های محتوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.