عوامل مؤثر بر ساختار راهبری شرکت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MOCONF03_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین فرقانی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

مرضیه عابدیان

مدرس دانشگاه

چکیده

رسوایی های انرون و ورلدکام (2٬002) و سوءاستفاده مدیران و فساد مالی گسترده در شرکت ها نشان داد که کنترل های بیرونی و ایجاد محیط رقابتی برای تخصیص بهینه منابع شرکت و کنترل اعمال مدیران کافی نیست و باید طراحی اصول و شیوه هایی پرداخت که سهامداران شرکت بتوانند همراه با تفویض اختیار به مدیران بر عملکرد آنان نظارت داشته باشند. در این باره نظام راهبری شرکتی به عنوان یک عامل انگیزش مهم در جهت کنترل رفتار مدیران در دهه پایانی قرن بیستم مطرح شد. آنچه در مورد راهبری شرکتی اهمیت دارد، ساختار راهبری شرکتی است که موجب نظام راهبری شرکتی در شرکت اجرا شود. در این مقاله به بررسی عوامل مؤثر بر ساختارهای نظام راهبری (تفکیک پست مدیر عامل از رئیس هیئت که مدیر، اندازه حیرت مدیر، استقلال اعضای هیئت که مدیر، تمرکز مالکیت، مالکیت نهادی ، نفوذ مدیرعاملی، اتکا بر بدهی، مدت زمان تصدی مدیرعاملی، فرعی بودن شرکت، نفوذ و مالکیت دولت، سهام شناور آزاد، نوع حسابرس) پرداخت می شود. که با بهبود ساختار راهبری شرکت، ارزش شرکت و باز به کلیه ذینفعآن افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

نظام راهبری، ارزش شرکت، بازده، ساختار نظام راهبری، ذی نفعآن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.