بررسی عددی و تجربی اثر به کارگیری اجکتور بر رانش موتور پالس جت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش یافته های نوین در هوافضا و علوم وابسته
  • کد COI اختصاصی: MAARS01_439
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد توکلی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه صنعتی اصفهان،دانشکده مهندسی مکانیک

بهروز شهریاری

دانشجوی دکتری هوافضا دانشگاه صنعتی مالک اشتر،مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوافضا

مبین جلالی

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه علم و صنعت ،دانشکده مهندسی مکانیک

چکیده

موتورهای پالس جت موتورهایی با ساختمان ساده و ارزان قیمت هستند که در هواپیماهای مدل و همچنین هواپیماهای فریب مورد استفاده قرار می گیرد. اساس کار این نوع موتورها حرکت رفت و برگشتی امواج ضربه ای به امواج انبساطی ناشی از برگشت امواج ضربه ای می باشد. یکی از روش های بهبود کارایی این موتور استفاده از اجکتور می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی تسهیلات استفاده از اجکتور بر رانش موتور پالس جت بی دریچه می باشد. این کار به دو روش تجربی و عددی صورت گرفته است. برای این کار یک موتور پالس چت طراحی و ساخته شده و مورد تست تجربی در دو حالت با بدوناجکتور قرار گرفته است. نتایج این پژوهش نشان می دهد، موتور پالس جت بی دریچه از نظر عملکردی بسیار ناپایدار بوده و تنها در یک نسبت سوخت به هوای مشخص می تواند کار کند. در این پژوهش از اجکتور فقط در نازل خروجی استفاده شد و نتایج آزمایش نشان می دهد، اجکتور رانش کل را حدود 20% افزایش می دهد. نتایج شبیه سازی نیز با نتایج تجربی تطابق قابل قبولی داشته و رانش را حداکثر تا 22% مدل سازی می نماید. طبق نتایج شبیه سازی، اجکتور رانش حاصل از خروجی نازل را تا 50% افزایش می دهد. این نشان می دهد برای افزایش بیشتر کارایی این نوع موتور و افزایش بیشتر رانش کل در دریچه ورودی هوا نیز از اجکتور استفاده شود.

کلیدواژه ها

اجکتور،امواج ضربه ای،فرکانس،مدل یک چهارم موج، موتور پالس جت بی دریچه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.