طراحی و تحلیل استحکامی کلمپ جهت تست استاتیک بال و دم هواپیما

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش یافته های نوین در هوافضا و علوم وابسته
  • کد COI اختصاصی: MAARS01_315
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1058
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین کاظمی

کارشناس ارشد هوافضا،دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضا،دانشگاه مالک اشتر

حمیدرضا رضایت

کارشناس ارشد مکانیک ،دانشکده مهندسی مکانیک ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

مهدی ناظمی اشنی

کارشناس ارشد هوافضا، دانشکده مهندسی هوافضا ،دانشگاه شریف

چکیده

به جز آزمایشات بسیار مهم در چرخه طراحی و تولید هواپیما، تست های سازه ای است که شامل تست های استاتیکی مقیاس کامل و تست خستگی مقیاس کامل می باشد. طبق قوانین هوایی ملاک اصلی در استحکام سازه، بدون خرابی تحت بارگذاری نهایی می باشد. بنابراین هدف از طراحی و تحلیل استحکامی برآوردن این معیار می باشد. در پیش بینی استحکام از برخی مدل های ریاضی ایده آل که تفاوت هایی با سازه واقعی دارد استفاده می گردد و این منجر به ضرورت بررسی مدل های تجربی با استفاده از آزمون های استاتیکی در آزمایشگاه می شود.نتایج به دست آمده از آزمایشات تجربی هم برای اصلاح مدل ریاضی ساز و هم برای تعیین استحکام واقعی اجزا سازه، مؤلفه ها، جزئیات و عناصر استفاده می شود. در هنگام آزمون استاتیک شرایط عملیات مکانیکی در آزمایشگاه شبیه سازی می شود که عبارتند از، بارهای خارجی و نیروهای اینرسی. در مراحل اولیه تکامل روش های تست استاتیک، روش بارگذاری با وزنه های تعادل و همچنین روش بار. استفاده می شد. با حضور تجهیزات ایجاد نیروی گسترده که شامل ده ها اتصال برای بارگذاری اولیه بر روی سطح جسم تحت آزمون بود و منجر به یک نیروی واحد می شود، کاهش تعداد نقاط بار و ساده سازی کنترل بار ممکن می گردد. در این مقاله با استفاده از روابط طراحی اجزا، دو مکانیسم مرتبط با هم جهت تست استاتیک بال و دم و عمودی یک هواپیمای خاص طراحی و تهیه استحکامی با نرم افزار المان محدودAutodesk Simulation Mechanical گردیده است.

کلیدواژه ها

تست استاتیک ،درخت بارگذاری،کلمپ ،مقیاس کامل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.