ارتباط مذهب و معنویت با سلامت و بهزیستی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم رفتاری و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICRBS01_327
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا دولت آبادی

کارشناس ارشد روانشناسی

چکیده

هدف مقاله بررسی ارتباط مذهب و معنویت با سلامت و بهزیستی است یافته ها نشان می دهد که پدیده مذهب در تمدن انسانجایگاهی بر جسته دارد،.در حقیقت هر تمدنی یک زیر ساخت دینی دارد که به یقین روشنگر فرهنگ در معنای هر چه گسترده تراین کلمه است.همچنین باید به این نکته اشاره شود که با شروع قرن بیست و یکم انسان دستخوش دگرگونی از نظر شیوه های زندگی،روابط اجتماعی و مسائل بهداشتی و پژشکی شده است.تلاش شتابزده برای صنعتی شدن و گسترش سریع شهر نشینی و زندگی ماشینی که لازمه آن قبول شیوه های نوین برای زندگیاست اثر معکوس بر سلامت انسان گذاشته و مسائل بهداشتی تازه ای را به بار آورده است.اوضاع اجتماعی،اقتصادی،سیاسی و فرهنگینا بسامانی جهان و بار مشکلات اجتماعی و محیطی و روانی واکنش های بیمار گونه ای در افراد و جوامع به وجود آورده است که خودسبب وخیم ترشدن اوضاع و نامساعد تر شدن شرایط محیط زیست شده است. از منظر اسلام سلامت به عنوان هدیه ای بزرگ ازجانب خداوند به انسان قلمداد می شود سلامتی در ادیان الهی بعد از توحید یکی از بزرگترین نعمت های خداوند به بندگانش محسوبمی شود و همواره انسانها را به حفظ سلامتی و قدر شناسی از آن فرا خوانده تا با بهتر زیستن در مسیر رشد قرار گیرد.از آنجا کهانسان موجودی زیستی، روانی،اجتماعی، و فرهنگی است شواهد قابل ملاحظه ای وجود دارد که نشان می دهد مذهب و باورهایمذهبی از جمله عوامل فرهنگی هستند که در ارتقاء سلامت درمان،پیشگیری از آسیب های اجتماعی می باشد ..شیوه هایمقابله؛ توانایی های شناختی و رفتاری هستند که فرد مضطرب به منظور کنترل نیازهای خاص درونی و بیرونی فشار آور به کارمی برد.در مقابله مذهبی از منابع مذهبی مثل دعا و نیایش،توکل و توسل به خداوند و...برای مقابله استفاده می شود. مقاله به روش کتابخانه ای با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا تنظیم گردیده است.

کلیدواژه ها

مذهب، معنویت، سلامت، بهزیستی، روابط اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.