بازسازی معنایی جهتگیری ارزشی جوانان به شیوه نظریه زمینه ای (مورد مطالعه: جوانان شهر رودبارجنوب)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم رفتاری و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICRBS01_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد فلاحی شاه آباد

کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی و مدرس دانشگاه پیام نور واحد رودبارجنوب

امید عزیززاده

کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی و مدرس دانشگاه پیام نور واحد رودبارجنوب

رحیم هدایت

کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی

چکیده

در چند دهه ی اخیر تغییرات ژرفی در ارزش ها و نگرش های نسل جدید ایرانی رخداده است. وقوع انقلاباسلامی و جنگ تحمیلی از یکسو نفوذ فناوری های ارتباطی و مسائل جدید اجتماعی از سویی دیگر، نسلینو را در درون خود پرورش داده و در فرآیند جامعه پذیری نسل جدید که خواهان برقراری ارتباط مؤثر بادیگران و بهره گیری از میراث گذشتگان است، خلل ایجاد می کند. این پژوهش با استفاده از رویکردتفسیرگرایی به درک و تفسیر کیفی جهت گیری ارزشی در میان ساکنان شهرستان رودبارجنوب از منظرجوانان آن منطقه می پردازد. برای گردآوری داده های کیفی از تکنیک مصاحبه ی عمیق و مشاهده مشارکتیو جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات و ارائه نظریه نهایی از روش نظریه ی زمینه ای استفاده شده است. بر اساسروش نمونه گیری کیفی- هدفمند و نیز معیار اشباع نظری پانزده نفر از جوانان 18-29 ساله شهرستان رودبارجنوب در این مطالعه شرکت کردند. مقولات عمده ی مربوط به درک و تفسیر ارزش های جوانانبه دست آمده به وسیله روش نظریه زمینه ای شامل نه مقوله به شرح زیر می باشند: فشار هنجاری سنتی، افزایشسطح توقع خانوادهها، نفوذ رسانه های جمعی، مقایسه گرایی، رقابت جویی، استقلال طلبی، تمایل به مدرنشدن، رفتار فراغتی، روحیه ی نوگرایی و احساس نارضایتی. مقوله ی هسته در این پژوهش، جهت گیری ارزشیرفاه طلب انتخاب گردید که با توجه به این مقوله جوانان ارزش های خود را به مثابهی رفاه طلب درک و تفسیرکرده اند. مقوله ی هسته مذکور در قالب یک مدل زمینه ای شامل، شرایط، تعاملات (استراتژی ها) و پیامدهاارائه شده است.

کلیدواژه ها

جوانان، ارزش، ارزش رفاه طلب، نظریه زمینه ای، شهرستان رودبارجنوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.