بررسی شرایط فرسایش بادی در شهرستان رفسنجان با استفاده از واحدهای ژئومرفولوژیکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در بخشهای کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: DPCONF01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 742
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی، دانشگاه تهران، ایران

پویان دهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی، دانشگاه تهران، ایران

مرضیه السادات طیب

کارشناس ارشد اداره منابع طبیعی استان کرمان

حسن خسروی

استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

مطالعه و بررسی توان طبیعت و نحوه استفاده مناسب از منابع طبیعی موجود در یک منطقه نیاز به تحقیقات کاملی دارد که به طبع آن با بررسی وضعیت موجود میتوان به راه حلهای نهایی برای پیشگیری و یا درمان مشکلات منطقه رسید. در این مقاله وضعیت موجود تیپ های فرسایشی در شهرستان رفسنجان مورد بررسی قرار گرفته شد و به تجزیه و تحلیل فرسایشهای موجود در منطقه پرداخته شده است. بر این اساس، اطلاعاتی از طریق مشاهدات میدانی به دست آمد. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت موجود فرسایش در منطقه است. نتایج نشان داد که فرآیندهای زمین شناسی و اقلیمی در منطقه سبب ایجاد عارضه های اصلی و فرآیندهای مختلف ژئومرفولوژی در آن گردیده است که باعث ایجاد اشکال مختلف فرسایشی در منطقه شده است. اکثر مساحت منطقه مطالعاتی را مناطقی با شیب کمتر از 15 درصد تشکیل داده است که واحد دشتسر منطفه را تشکیل میدهند که غالبا از جنس سنگهای رسوبی میباشند و برای فرسایش مستعد می باشند.

کلیدواژه ها

تیپهای فرسایشی، شهرستان رفسنجان، واحد دشت سر، سنگهای رسوبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.