بررسی رابطه بین خطای پیشبینی سود هر سهم و ریسکپذیری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MRMEA02_476
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت اله صیدی

دکترای حسابداری، عضو هیئت علمی گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، ایران

علی ابراهیمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حسابداری، دانشکده مدیریت و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، ایران

چکیده

این پژوهش به دنبال مطالعه رابطه بین خطای پیشبینی سود هر سهم و ریسکپذیری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. شواهدی که از پژوهشهای پیشین در دسترس است نشان میدهد که پیش بینیهای نادرست سودمیتواند موجب کاهش تمایل مدیران به سرمایهگذاریهای خطرپذیر شود. این پژوهش شامل بررسی اطلاعات مالی 471 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سالهای 4811 الی 4831 میباشد. جهت آزمون فرضیات تحقیق ازآزمون همبستگی و آزمون رگرسیون خطی استفاده شده است. به منظور کنترل عوامل مؤثر احتمالی دیگر، تأثیر 3 متغیر: ا ندازه شرکت، نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری، اهرم مالی، نسبت سود تقسیمی، بازده سالانه، جریان نقد عملیاتی، تغییر در سرمایهگذاری، اندازه هیئت مدیره و ترکیب هیئت مدیره به عنوان متغیرهای کنترلی در نظر گرفته شدند. نتایج تحقیق نشانمیدهد که بین خطای پیشبینی سود هر سهم با ریسکپذیری شرکت رابطه معنیداری وجود ندارد. علاوه بر این نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری، اندازه شرکت و جریان نقد عملیاتی تاثیر مستقیم و معناداری بر ریسکپذیری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران داشته و اهرم مالی و تغییر در سرمایهگذاری عملیاتی تاثیر معکوس و معناداری بر ریسک پذیری این شرکتها دارد

کلیدواژه ها

پیش بینی سود، خطای پیشبینی سود هر سهم، ریسکپذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.