تشخیص نفوذ با استفاده از مدل مخلوط گوسی و مقایسه و ترکیب آن با ماشین بردار پشتیبان

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش
  • کد COI اختصاصی: ICIKT02_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی همایونپور

استا

نیما رحمانی شهری

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلا

بابک صادقیان

دانشیار، دکترای مهندسی کامپیوتر، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری ا

چکیده

سیستم های کامپیوتری علیرغم منافعی از قبیل اشتراک منابع، خطراتی را نیز در خصوص امنیت سیستم های کامپیوتری به همراه می آورند. در این مقاله طراحی و پیاده سازی یک سیستم تشخیص نفوذ در سیستم های کامپیوتری با استفاده از تکنیک مدل مخلوط گوسی و ماشین بردار پشتیبان بیان شدهاست. تکنیک مدل مخلوط گوسی یک روش یادگیری از نوع مولد و احتمالاتی میباشد. در این روش، هر یک از دسته های ورودی به تنهایی و بدون مقایسه با سایر دسته ها، مدل میشود . استفاده از این تکنیک امکان آموزش هر یک از دسته ها را بدون نیاز به اموزش و تغییر در سایر دسته ها را فراهم می سازد. تکنیک ماشین بردار پشتیبان یک الگوریتم تمایزی می باشد. در این تکنیک هر مدل ماشین بردار پشتیبان وظیفه طبقه بندی دو یاچند دسته (کلاس) از داده های ورودی را بر عهده می گیرد. جداسای دسته ها با توجه به پراکندگی انها از مزایای این روش می باشد. از آنجا که نواحی خطای این دو روش لزوما دارای هم پوشانی کامل نیستند نسبت به ترکیب بهینه این دو روش در راستای کاهش میزازن خطا و افزایش کارایی در تشخیص نفوذ اقدام شده است.

کلیدواژه ها

مدل مخلوط گوسی ، ماشین بردار پشتبان ، تشخیص نفوذ ، امنیت شبکه ، ناهنجاری ، سوء استفاده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.