بررسی رابطه بین پاداش هیات مدیره با اقلام تعهدی اختیاری در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MRMEA02_365
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی سیفی

کارشناسی ارشد حسابداری

آمنه رحیمی

کارشناسی ارشد حسابداری

ابراهیم فتحی

دانشجوی ارشد مدیریت مالی

چکیده

مدیران از طرح پاداش و نحوه ارزیابی عملکرد خود توسط سهامداران اطلاع دارند و با توجه به این موضوع جهت دریافت پاداش بیشتر متمایل به دستکاری سود می گردند. اگر پاداش مدیریت از سطح مورد نظر کم تر باشد مدیریت بخشی از سود سالهایآتی را به دوره جاری منتقل می نماید و در مواردی نیز مدیریت در راستای هدف ذکر شده ممکن است سود سالهای جاری را به دوره های آتی منتقل نماید. با توجه به این پیش زمینه در این تحقیق، تجزیه و تحلیل جامعی روی، بررسی رابطه بین پاداش هیات مدیره و اقلام تعهدی اختیاری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام گرفت. برایسنجش اقلام تعهدی اختیاری از مدل تغییر یافته دچو و دیچو استفاده شد. در این تحقیق اثرات سه متغیر اهرم مالی، اندازه شرکت و چرخه عملیاتی که انتظار می رفت بر روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته اثر گذار باشد کنترل گردید. جامعه مورد مطالعه شامل 631 شرکت فعال در بورس اوراق بهادارتهران می باشد. قلمرو زمانی شامل یک دوره پنج ساله براساس صورتهای مالی سالهای 6331 الی 6331 می باشد. جهت آزمون فرضیات از آزمون همبستگی پیرسون، اسپیرمن، جزئی و آزمون رگرسیون خطی چند متغیره به کمک نرم افزار Spss استفاده شده است. در کل نتایج تحقیق حاکی از عدم وجود رابطه بین اقلام تعهدی اختیاری و پاداش هیئت مدیره می باشد. به عبارتی مدیران شرکت های فعال در بورس تهران جهت دریافت پاداش بیشتر اقدام به مدیریت سود نمی نمایند.

کلیدواژه ها

پاداش هیات مدیره، مدیریت سود، اقلام تعهدی اختیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.