بررسی رابطه بین نرخ تورم و معیارهای ارزیابی عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MRMEA02_358
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوطالب خراسانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه نرخ تورم و معیارهای نوین ارزیابی عملکرد برای شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در یک دوره پنج ساله در بازه زمانی1388-1392 انجام شد که با اجرای روش حذف سیستماتیک از میان کلیه شرکت های بورس اوراق بهادارتهران تعداد 202 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شد. برای تجزیه تحلیل دادهها از روشهای توصیف و تحلیل آماری استفاده شده است و با توجه به اینکه روش آزمون فرضیهها مستلزم تحلیل همبستگی است و متغیرهای مورد بررسی کمی هستند برای آزمون فرضیهها از روش رگرسیون استفاده شده است.متغیرهای به کار گرفته شده در این پژوهش به عنوان معیارهای نوین ارزیابی عملکرد شامل ارزش افزوده اقتصادی،ارزش افزوده اقتصادی تعدیل شده،ارزش افزوده بازار و نسبت کیوتوبین می باشند،همچنین در این تحقیق از متغیر اندازه شرکت و فرصت های رشد به عنوان متغیر کنترلی استفاده شده است.نتایج به دست آمده نشان دهنده وجود رابطه معنادار و معکوس بین نرخ تورم و ارزش افزوده اقتصادی و ارزشافزوده اقتصادی تعدیل شده به عنوان معیارهای ارزیابی عملکرد داخلی شرکت هاست،این در حالی است که این رابطه برای معیارهای ارزیابی عملکرد خارجی)ارزش افزوده بازار و نسبت کیوتوبین( معنادار و مستقیم می باشد. که میزان و شدت این رابطه بین نرخ تورم و ارزش افزوده بازار از سایر معیارها قوی تر و برای نسبت کیو توبین نسبت به سایر معیارها ضعیف تر می باشد

کلیدواژه ها

ارزش افزوده اقتصادی،ارزش افزوده اقتصادی تعدیل شده،ارزش افزوده بازار،نسبت کیوتوبین،نرخ تورم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.