همسانه سازی انسان: بیم یا امید

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: کنگره بین المللی اخلاق زیستی
  • کد COI اختصاصی: BIOETHICS01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا غلامی

کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی ، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، گ

چکیده

از زمان تولد اولین گوسفند همسانه سازی شده به نام Dolly در 1997، سوالات زیادی در مورد امکان استفاده مشابه در همسانه سازی انسان مطرح گردیده است. با وجودیکه کشف سلولهای بنیادی درهای جدیدی را بر روی درمان بیماریهای انسان می گشاید اما در کنار آن نگرانیهای اخلاقی زیادی وجود دارد. مانند نگرانی هایی از نظر ایمنی و سلامتی، مرز میان یک جنین و یک انسان کامل از نظر حقوقی. از بین رفتن ویژگی منحصر به فردی انسان، مشکلات اخلاقی، روحی و اجتماعی کودکان فاقد پدر و مادر ژنتیکی. نبود رابطه فامیلی و بیولوژیکی تعریف شده. مسائل قانونی مانند حقوق مالکیت و توارث کلونها و این که، اساسا از همسانه سازی انسان چه فایده ای حاصل می شود؟ در این مطالعه ، همسانه سازی و بعضی کاربردهای سلولهای بنیادی انسان به زبان ساده شرح داده شده و لزوم ادامه یا جلوگیری از تحقیقات در این زمینه مورد بحث قرار گرفته است. در حقیت هیچ پیشرفت و نوآوری بدون خطر نخواهد بود اما آیا پیشرفت ما باید به سوی بیم باشد یا امید؟!

کلیدواژه ها

همسانه سازی انسان ، اخلاق زیستی ، سلولهای بنیادی جنینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.