آسیب شناسی درحوزه مدیریت پیمانکاری

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC04_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2881
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا طبیب زاده نوری

مدیرفنی و مهندسی شرکت تهران جنوب

چکیده

چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه به منظور توسعه و ارتقاء ظرفیت سازمان های پروژه محور توسط دانشکده فنی دانشگاه تهران به همراه شورای هماهنگی تشکل های مهندسی، صنفی و حرفه ای کشور، انجمن مدیریت پروژه ایران و چند نهاد دیگر در 29 و 30 مرداد ماه در تهران برگزار می شود. با توجه به مشکلات پیش روی شرکت های پیمانکاری و همچنین لزوم ظرفیت سازی در این شرکت ها، اهمیت برگزاری این کنفرانس کاملاً محسوس و مورد توجه می باشد. متاسفانه تجربیات گذشته نشان داده است که شور و حرارت برگزاری کنفرانس ها، تنها به چند روز برگزاری آن ها و احتمالاً پس از آن جمع بندی نظرات کنفرانس بوده است ومتأسفانه هدف اصلی کنفرانس یعنی ایجاد یک سیستم پیگیر و کنترلی به منظور د ستیابی وتأمین اهداف بدست آمده از نتایج کنفرانس و انتقال آن به ارگان ها و مقامات ذیربط کاملاً بدست فراموشی سپرده می شود. امید است مسئولان محترم برگزاری این کنفرانس( Sponsor) ها با ایجاد یک ساختار عملیاتی نسبت به پیگیری نتایج حاصل از مطالب بحث شده در کنفرانس با توجه به یک برنامه اجرایی روشن( Action Plan) اقدام مقتضی بعمل آورند تا بهره لازم از صرف وقت و هزینه انجام شده دراین راه حاصل شود. با توجه به محورهای اصلی اشاره شده در کنفرانس خصوصاً " محور های مدیریت استراتژیک و مدیریت اجرای پروژه "، مقاله ای تحت عنوان " آسیب شناسی در حوزه مدیریت پیمانکاری " تهیه و به کنفرانس تقدیم می شود . مقاله حاضر نشان دهنده دیدگاه های کاربردی اینجانب درمورد عنوان مقاله تقدیمی است. در ابتدا لازم به ذکر این نکته مهم واساسی است که بحث تقسیم و توزیع مسئولیت و ریسک در مدیریت انجام طرح های عمرانی و کلان همواره بحث محوری در بخش های مهندسی/ اجرایی ( کارفرما/ مشاور/ پیمانکار ) و همچنین تصمیم گیر های اصلی دراین امر منجمله قوه مقننه و مجریه بوده است. با توجه به حجم سرمایه گزاری های وسیع/ پیچیدگی و ابعاد طرح ها / در اختیار داشتن دانش و تکنولوژی اجرای طرح ها / اطلاع و آمادگی عوامل ذی مدخل در اجرای طرح ها ( کارفرما/ مشاور/ پیمانکار ) / تأمین منابع مالی برای اجرای آنها توسط دولت یا بخش خصوصی و بالاخره قوانین جاری و حاکم بر اجرای طرح ها ( از منظر حقوقی، اعتباری و بانکی)، رویکردهای مختلف برای اجرای طرح ها بایستی مورد توجه قرار گیرد. در کنفرانس حاضر، سه محور ذیل در یک چارچوب و قالب قابل تعریف و بررسی است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.