تعیین نقاط ضعف و قوت پروژه های بزرگ صنعت نفت و گاز ایران بر اساس شاخص های اصلی موفقیت پروژه

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC04_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدهادی فاطمی

کارشناس کنترل پروژه- شرکت نفت و گاز پارس

چکیده

از دغدغه های اصلی مدیران ارشد سازمان های پروژه محور ، همواره این است که بدانند آیا پروژه های انجام شده توسط سازمان آن ها به صورت بهینه مدیریت می گردد. استانداردهای مدیریت پروژه از سال ها پیش با هدف یکسان سازی دیدگاه های مدیران پروژه و معطوف کردن توجه دست اندرکاران پروژه ها به ویژه پروژه های بزرگ به نکات اصلی و تأثیر گذار تألیف گردیده اند. در این مقاله با مقایسه استانداردهای متعددی که در زمینه مدیریت پروژه در نقاط مختلف جهان تدوین گردیده و مقالات معتبر موجود پیرامون موضوع موفقیت و شکست پروژه ها نسبت به تهیه شاخص های حیاتی و تأثیر گذار مدیریت پروژه اقدام گردیده است. و آن گاه بر اساس این شاخص ها سه پروژه عظیم صنعت نفت و گاز ایران به عنوان نمونه که از مراحل مختلف طراحی ، ساخت و نصب و راه اندازی برخوردار بوده اند، سنجیده شده و بر این مبنا نقاط قوت و ضعف آن ها پدیدار گشته است. امید آن است که نتایج این تحقیق از جمله نقاط قوت و ضعف معرفی شده و نیز پیشنهاداتی با هدف افزایش احتمال موفقیت پروژه های مشابه ارایه گردیده است. با امید آنکه بتواند راه گشای مدیران پروژه و محققین دانش مدیریت پروژه در ایران باشد.

کلیدواژه ها

مدیر پروژه ، نفت و گاز ، Mega size Projects, Project Health Check, PMBOK, PRINCE2, ICB,

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.