معرفی ماشین سوئیج رلکتانس دو روتوره (DRSRM) و گشتاور آن در جریان های مختلف

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود
  • کد COI اختصاصی: ICEES01_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 859
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید موهبت

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر، ایران

محمد علی عباسیان

استادیار گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان، ایران

چکیده

محققین همواره تلاش های زیادی برای ارتقای کارایی و بهینه سازی ساختمان و کنترل ماشین های الکتریکی از نظرافزایش راندمان تبدیل انرژی و کاهش نوسانات گشتاور در جهت کاهش میزان لرزش، نویز و افزایش راندمان، گشتاور بر آمپر و گشتاور بر حجم ماشین صورت گرفته است.در روش های متداول، عمدتاً با سعی و خطا و بدون ارائه محاسبات دقیق از نحوه تولید نیرو و مؤلفه های درگیر در ایجاد گشتاور، اقدام به بهینه سازی ماشین می گردد، لذا این روش ها نتوانسته اند به بهینه سازی مطلوب منجر شوند. در این چند سال اقدام بسیار موثری در زمبنه ی بهینه سازی ماشین سوییچ رلکتانس صورت گرفته است. در این اقدام با استفاده از بررسی دقیق مولفه های میدان و نیرو با روش اجزاء محدود اقدام به طراحی و ساخت یک ماشین الکتریکی سوییچ رلوکتانس جدید(ماشین الکتریکی سوییج رلوکتانس دو استاتوره DSSRM)با قابلیت تولید گشتاور خیلی بالا شده است. ساختار این ماشین بگونه ای است که نیروهای نرمال که بسیار قویتر از نیروهای مماسی هستند سهم بیشتری در تولید گشتاور در ماشین جدید دارند. این ساختار موجب افزایش چشم گیر چگالی گشتاور ماشین می شود. مقایسه ی این دو ماشین نشان می دهد که ماشین سوییچ رلکتانس دو استاتوره گشتاور بر حجم بسیار بالاتری نسبت به حالت معمولی دارد.اما در ماشین جدید ریپل گشتاور بالا بوده و مانعی بر سر راه تجاری شدن این ماشین می باشد.در ادامه اقدام به طراحی یک ماشین سوئیچ رلکتانس جدید(ماشین الکتریکی سوییج رلکتانس دو روتوره DRSRM) برای بررسی و تحلیل الکتریکی شده است.این مقاله قصد دارد موتور سوئیچ رلکتانس دو روتوره را معرفی کرده وبرای این هدف یک مدل اجزای محدود دو بعدی از این ماشین ایجاد مینماییم.

کلیدواژه ها

ماشین سوئیج رلکتانس دو روتوره، ماشین سوئیج رلکتانس دو استاتوره، موتور سوئیج رلکتانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.