مروری بر سیستم شبکه قطری و سیستم مرکب خرپایی و مهار بازویی به عنوان سیستم های باربر جانبی در ساختمان های بلند مرتبه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: FCATCE01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 890
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر عسگر مارنانی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی (واحد تهران مرکزی)

شیوا حاجیان

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی (واحد تهران مرکزی)

ارسلان صلاحی

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی (واحد تهران مرکزی)

چکیده

یک سازه علاوه بر تحمل های بارهای ثقلی، باید قادر به تحمل بارهای جانبی نیز باشد. بارهای باد و زلزله از جمله مهم ترین بارهای جانبی بوده که می بایست در طراحی سازه لحاظ گردند. هر چه قدر یک سازه ارتفاع بیشتری پیدا می کند، به دلیلی تغییر شکل های بیشتر نسبت به سازه های کوچک مرتبه تر، اهمیت بیشتری برای سیستم باربر جانبی و مقابله با این نوع بارها پیدامی کند. برای تحمل بارهای جانبی در سازه سیستم های مختلفی وجود دارد که از جمله آنها می توان به دو سیستم شبکه قطری و سیستم کرب خرپایی و مهار بازویی اشاره کرد که محور اصلی این مقاله می باشند. در این مقاله سعی شده است این دو سیستم باربر جانبی به طور کامل مورد تحقیق قرار گیرند. از این رو با بررسی هایی که بر روی کارهای گذشته انجام شده است، می توان گفت که محققین در هر دو سیستم عنوان شده کارهایی را به صورت دقیق برای پیشبرد این دو سیستم انجام داده اند و هر دو سیستم به صورت مجزا مورد بررسی قرارگرفته اند، که در ادامه به شرح آنها پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

سیستم باربر جانبی، سیستم شبکه قطری، سیستم مرکب خرپایی، مهار بازویی، سازه های بلند مرتبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.