وضعیت منابع مالی خارجی در تأمین مالی پروژه های ایران

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC04_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه مصباح

کارشناس ارشد عمران گرایش مدیریت و ساخت

عباس بخشیانی

دکتری عمران ، کارشناس بانک توسعه صادرات ایران

چکیده

اندیشیدن راهکاری برای تأمین منابع مالی مورد نیاز پروژه از مراحل اولیه برای اطمینان از به انجام رسیدن پروژه است. در این بین مسئله جذب منابع مالی خارجی راهکاری مورد توجه برای تأمین مالی پروژه ها با حجم مالی بالا م یباشد. هر چه نیاز مالی، حجم مالی و حساسیت پروژه بالاتر باشد توجه طرفین معامله برای مهیا کردن شرایط بهتر و دقیق تر ، بیشتر می شود . در کشوری مانند ایران که بر اساس دسته بندی بانک جهانی کشوری در حال توسعه محسوب م یشود و نیاز به ساختارهای زیر بنایی دارد مسئله جذب منابع مالی خارجی مهم و مورد توجه است . نکته مهم در این زمینه اهمیت نقش کشور میزبان پروژه در برقراری ثبات و امنیت در زمینه های اقتصادی ، سیاسی ، قوانین و مقررات و عوامل و زمینه های مورد توجه هر صنعت و کشور برای جذب منابع خارجی می باشد . مسئله ریسک ها و مدیریت صحیح آنها نیز مسئله ای ست که می تواند در مورد تأمین مالی پروژه بسیار تأثیر گذار و مورد توجه باشد . این تأمین می تواند در حالت کلی به شکل استقراض از بانک های خارجی یا موسسات مالی بین المللی یعنی همان شکل وام که در اصلاح به آن فاینانس م یگویند باشد یا به شکل سرمایه گذاری خارجی باشد. در این مقاله به معرفی روش های تأمین مالی خارجی و توضیح در مورد وضعیت ایران با توجه به آمار به دست آمده در استفاده از منابع خارجی پرداخته می شود و سپس بر اساس دسته بندی های ارائه شده، روش استفاده شده در تعدادی از پروژه های ایران بررسی می شود

کلیدواژه ها

تأمین مالی ، فاینانس ، سرمایه گذاری خارجی ، مدیریت ریسک، پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.