بررسی عوامل مؤثر بر رضایت شغلی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد مشهد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت، اقتصاد وحسابداری
  • کد COI اختصاصی: MRMEA01_614
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی فقیه نیا

گروه مدیریت ،واحد مشهد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد، ایران

حسینعلی بهرام زاده

گروه مدیریت ،واحد بجنورد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بجنورد، ایران

چکیده

با توجه به اهمیت رضایت شغلی اعضای هیات علمی در پیشبرد اهداف دانشگاهی و ایجاد بهره وری بیشتر، این تحقیق بررسی رضایت شغلی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد و عوامل مؤثر بر این رضایت را هدف خود قرار داد. روش پژوهشپیمایش بود. جامعه آماری کلیه اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد مشهد بود. روش نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای بر اساس دانشکده های مختلف دانشگاه آزاد مشهد و از طریق نمونه گیری سیستماتیک در دانشکده ها انجام گرفت. پرسشنامه هابین تعداد 012 نفر هیأت علمی از 4 دانشکده علوم انسانی، علوم پایه، علوم پزشکی، فنی و مهندسی توزیع شد، که در نهایت022 پرسشنامه قابل استفاده بود. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. متغیر رضایت شغلی در 6 بعد؛ حقوق و مزایا، فرصت های ارتقاء، نحوه سرپرستی و ارتباطات، امنیت شغلی، شرایط فیزیکی محیط کار و ماهیت کارتنظیم گردید. بمنظور محاسبهی روایی، پرسشنامهی مورد نظر تهیه و در اختیار کارشناسان و متخصصان قرار داده شد و رواییمحتوایی و صوری ابزار از نظر آنها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین از روش اعتبار سازه به کمک تکنیک تحلیل عاملی)از نوع تأییدی(، استفاده گردید. چون تأییدی(، استفاده گردید. چون kmoبالاتر از 2.0 بود، همبستگی موجود بین داده ها برای تحلیل عاملی مناسب می باشد شاخص مجذور کای برای آزمون کرویت بارتلتP< 0/001 است که به لحاظ آماری معنیدار است. بعلاوه آلفای کرونباخ بالاتر از 2.0 بود، بنابراین میتوان گفت همبستگی درونی گویهها بالا و به عبارت دیگر ابزار تحقیق از پایایی مطلوبی برخوردار بود. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی )فراوانی، درصد و میانگین( و آمار استنباطی )ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه( و به وسیله نرم افزارSPSSموردتجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد بین متغیرهای زمینه ای )پایه علمی، مسئولیت اجرایی، مرتبه علمی و دانشکده( و میزان رضایت شغلی اعضای هیت علمی رابطه وجود دارد. در کل میزان رضایت شغلی پاسخگویان پایین بود.

کلیدواژه ها

رضایت شغلی، اعضای هیئت علمی، پایه علمی، مسئولیت اجرایی، مرتبه علمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.