نقش رهبری همنوائی در در سازمان ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت، اقتصاد وحسابداری
  • کد COI اختصاصی: MRMEA01_586
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1010
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا سلیمی

دانشجوی دکترای مدیریت آموزشی ، دانشکده علوم تربیتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحداصفهان خوراسگان ، اصفهان، ایران

روح انگیز شرفی

مدیر دبستان ، آموزش و پرورش ناحیه 4 شیراز، شیراز،ایران.

چکیده

رهبری ، یکی از مهمترین عناصر ایجاد تحول در سازمان ها و ایجاد انگیزه در کارکنان است . سبک های رهبری متفاوت بوده و هر سبکی در موقعیت های ویژه ای کاربرد دارد. رهبر همنوا با برخورداری از درجه بالائی از هوش هیجانی و عاطفی،ارتباط مؤثری با کارکنان برقرار می نماید. با ابراز همدلی نسبت به کارکنان ، همسانی بیشتری در بین آنان خلق نموده و شوق و امید را به آنان هدیه می بخشد.در مقابل رهبری ناهمنوا با تمرکز بر شیوه های آمرانه و پیشگامانه ، در سازمان هایی که انعطاف پذیری کمتری دارند کاربرد دارد. سبک های رهبری همنوایی شامل روش های الهامی، ارشادی، وابستگی و دمکراتیک بوده و سبک های رهبری نا همنوا از روش های دستوری و پیشگامانه پیروی میکند. استفاده از هریک از سبک های فوق تابع موقعیت و شرایط ویژه هر سازمان می باشد. رهبران همنوا نسبت به کارکنان همدل ، مشتاق و متعهد هستند و توانائی دارند که مردم و گروهها را بصورت دقیق و درست درک کنند و آنها بذر امیدواری و شجاعت و دلیری را در کارکنان پاشیده و کارکنان را به سمت یکآینده نو و مهیج هدایت میکنند. در روش های دستوری و فرمایشی هدف اطاعت محض و سریع از رهبران می باشد و زمانی که سازمان ها با بحران شدید مواجه هستند و یا اوضاع سازمانی وخیم باشد مناسب می باشد همچنین زمانی که سازمان در نظر دارد تغییرات گسترده و سریعی را شروع نماید و با مقاومت و واکنش منفی کارکنان مسأله دار روبروست استفاده از این شیوه مناسب به نظر می رسد . روش های پیشگامانه و مبتنی بر پیشتازی زمانی کاربرد دارند که هدف انجام کار با معیار های عالی است و کسب سریع نتایج مد نظر است.

کلیدواژه ها

سبک های رهبری، رهبری همنوا، رهبری ناهمنوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.