بررسی نقش اقتصادی ترویج در افزایش عملکرد محصولات کشاورزی ودر توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های علوم مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRMCONF01_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 874
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه صیامی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه ارومیه

محمد خداوردی زاده

استادیار دانشگاه ارومیه

چکیده

در مراحل اولیه توسعه پایدار، باید بر تسریع رشد بخش کشاورزی و افزایش آموزش در این بخش بپردازیم. باتوجه به بروز بحران های خاص زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی در نقاط مختلف جهان که سبب شده توسعه پایدار روز به روز ازاهمیت بیشتری برخوردار شود. توسعه پایدار، مدیریت و نگهداری منابع طبیعی و جهت بخشی تحولات و ساختار اداری است، به طوری که تأمین مداوم نیازهای بشری و رضایتمندی نسل حاضر و نسلهای آینده را تضمین کند. با توجه به دانش محور بودن توسعه پایدار لذا توسعه برنامه های آموزش ترویج به منظور توسعه پایدار یک امر ضروری و اجتناب ناپذیر است. امروزه با توجه به پیشرفت سریع علوم و فنون در کلیه رشته ها و با در نظر گرفتن تحولات اخیر در کشورهای توسعه یافته به وضوح ضرورت بخش آموزش آشکار می گردد و می توان یکی از دلایل عمده اجتماعی و اقتصادی و کاربردی در سطح جهان سوم را عدم سازگاری و هماهنگی آموزش این کشورها با تحولات مداوم و سریع اجتماعی و اقتصادی و کاربردی در سطح جهان دانست. حال در این تحقیق میزان افزایش عملکرددر سطح کشاورزی در مدت 52 سال گذشته بادر نظر گرفتن متغیرهای آموزش ترویج که شامل، ماشین آلات کشاورزی ،تعداد تعاونی ها وتشکلها ،نیروی انسانی بکار رفته ،وسایل کمک آموزشی می باشد بااستفاده از نرم افزارStata وExcellپرداختیم.نتایج بدست آمده ازتحقیق نشان داد که فعالیتهای مروجین کشاورزی در بخش ماشین آلات کشاورزی، تعاونیها ونیروی انسانی مفید و مثمر ثمر بوده است .در طول این مدت مروجان کشاورزی ضمن برخورداری از آموزشهای موثر و مفید و پشتیبانی علمی و فنی و همچنین برخوردار بودن از انگیزه های لازم جهت خدمت در مناطق روستایی، نتایج خوبی داشته اند.اما متغیرX 4 که مربوط به تجهیزات کمک آموزشی می باشد که دارای ضریب منفی که نشانگر رابطه منفی با رشد بخش کشاورزی است واین بخاطر هزینه بر بودن این وسایل و کمبود امکانات در این امر می باشد

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، آموزش ترویج، اقتصاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.