تعیین اثربخشی آموزش به شیوه نظریه انتخاب گلاسر بر مسئولیت پذیری اجتماعی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان پردیس شهیدبهشتی مشهد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های علوم مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRMCONF01_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسدالله امانیان

نازیاسادات ناصری

گروه علوم تربیتی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد، ایران

چکیده

با توجه به اهمیت و نقش کلیدی مسئولیت پذیری اجتماعی در رشد و پیشرفت فرد و جامعه به خصوص در معلمانی که آینده نظام تعلیم و تربیت کشور را به عهده خواهند گرفت، بررسی روشهای نوین آموزشی جهت افزایش اثر بخشی اهمیت ویژه ای دارد. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش تئوری انتخاب بر مسئولیت پذیری اجتماعی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید بهشتی مشهد میباشد. پژوهش حاضر از نظر هدف جزء تحقیقات کاربردی و از نظر ماهیت شبه آزمایشی است که طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل نام دارد. در این تحقیق دو گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی نظیر سن، جنس، سطح تحصیلات، بومی و غیربومی بودن مشابه یکدیگرند. 04 نفر از بین کلیه دانشجویان پسر دوره کارشناسی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید بهشتی مشهد در سال تحصیلی93-94 به روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشیn=20 وگواه N=20 جایگزین شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه مسئولیت پذیری اجتماعی گاف ) 00 سوال( میباشد. ابتدا این پرسشنامه ها به عنوان پیش آزمون بر روی افراد هر دو گروه اجرا شد. سپس افراد گروه ازمایش در 8 جلسه آموزش تئوری انتخاب شرکت کردند. پرسشنامه مذکور به عنوان پس آزمون پس از پایان جلسات آموزشی مجدد اجرا شد. این نمرات با استفاده از آزمون کوواریانس مورد بررسی قرار گرفته است.نتایج حاصل از آزمون کوواریانس نشان داد که بین دو گروه کنترل و آزمایش تفاوت معناداری ) P< 0/05 وجود دارد واموزش تئوری انتخاب موجب افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی در گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل شده است. با استفاده از نتایج حاصل از این پژوهش می توان نتیجه گرفت که آموزش تئوری انتخاب به طور مؤثری موجب افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی می شود.

کلیدواژه ها

تئوری انتخاب گلاسر، مسئولیت پذیری اجتماعی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.