بررسی تأثیر سرمایه اجتماعی بر مشارکت سیاسی زنان بلوچ (زنان بلوچ بالای 18 سال شهر ایرانشهر)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HPSCONF01_322
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق ستوان

کارشناسی ارشد جامعه شناسی

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی تأثیر سرمایه اجتماعی بر مشارکت سیاسی زنان بلوچ 18 سال به بالا در شهر ایرانشهرانجام گرفته است. در این پژوهش، مشارکت سیاسی زنان نه به عنوان رأی جمع کن بلکه به عنوان کسانی که درصحنه سیاست بطور مستقیم حضور دارند. و تأثیر متغیر هایی چون شبکه های اجتماعی و اعتماد مردان طایفه بهزنان بلوچ و برخی متغیر های دموگرافیک چون سن، تحصیلات و درآمد بر آن مورد بررسی قرار گرفته است. در بعدنظری برای رسیدن به اهداف پژوهش، از نظریات جامعه شناختی سرمایه اجتماعی رابرت پاتنام و نردبان مشارکتارنشتاین استفاده شده است. این پژوهش به روش پیمایش و با استفاده از ابزار پرسشنامه در بین زنان بلوچ شهرایرانشهر در سال 1394 به انجام رسیده است. نمونه گیری مورد استفاده در این پژوهش نمونه گیری فضایی -خوشهای است و حجم نمونه مورد مطالعه 382 نفر می باشد، که برای اطمینان بیشتر400 نفر در نظر گرفته شده است.با استفاده از نرم افزار Spss تجزیه و تحلیل مشارکت سیاسی زنان شهر ایرانشهر مورد بررسی قرار گرفت. که شامل دوقسمت تحلیل توصیفی و استنباطی می باشد. در بخش توصیفی جداول فراوانی پاسخگویان و در بخش استنباطی فرضیه ها از طریق آزمون همبستگی پیرسون و آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و خی-دو سنجیده شده است.مهمترین نتایج حاصل از آزمون رابطه بین متغیرهای پژوهش نشان می دهد که متغیر اعتماد مردان طایفه به زنانبلوچ بیشترین تأثیر و متغیر میزان عضویت در شبکه های اجتماعی کمترین تأثیر را بر مشارکت سیاسی زنان بلوچشهر ایرانشهر دارند.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی، شبکه های اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت سیاسی، زنان بلوچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.