تحلیل جامعه شناختی گفتمان اصلاح طلبی وتأثیرآن برتحولات اجتماعی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HPSCONF01_295
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 891
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم رضادوست

دانشیارگروه علوم اجتماعی دانشگاه شهیدچمران اهواز

سیده منا فاضلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناشی دانشگاه شهیدچمران اهواز

چکیده

هدف پژوهش حاضرنگاهی تحلیلی برگفتمان اصلاح طلبی وتأثیرآن برتحولات اجتماعی سال های 1376-1384 می باشد. بی تردیدحوادث سیاسی وتحولات اجتماعی درتاریخ ایران ازدوران مشروطیت تاکنون، متأثرازنوگرایی فکری-دینی ودگردیسیفرهنگی می باشد.با پیروزی اصلاح طلبان در دوم خرداد 1376 ، گفتمان اصلاح طلبی مطرح شد. به منظور آرایش گفتمانی، اینگفتمان بر محور «دال» مرکزی «مردم»، دال «اصلاحات»، «توسعه سیاسی»، «جامعه ی مدنی» و «قانون» را ساماندهی وتلاش کرد براساس این نظام معنایی عملکرد نظری و عملی خود را در دو دوره ی چهار ساله اجرا و محقق سازد.چارچوب نظری این پژوهش باتکیه برنظریه ی گفتمان تشریح می گردد واز منظرروش شناسی درزمره پژوهش های کیفی قرارمی گیرد..نتیجهحاصل ازبررسی این موضوع نشان داد که این گفتمان به رغم دستاوردهایی درزمینه توسعه سیاسی و فرهنگی باچالش هاییچون عدم توجه به ابعاد چندگانه توسعه ومطالبات اقتصادی ومعیشتی مواجه شد.

کلیدواژه ها

گفتمان اصلاح طلبی، جامعه مدنی، گفتگوی تمدن ها، تحولات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.