بررسی کاربرد روش باربری نیمه پیوسته در معدن مارل کارخانه سیمان کرمان

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معادن روباز ایران
  • کد COI اختصاصی: IOPMC01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2967
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن طاهری مقدر

عضو هیئت علمی دانشکده صنعت و معدن زرند، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

امروزه افزایش طول مسیرهای باربری در بسیاری از معادن روباز استفاده از سیستمهای باربری متکی بر نوار نقاله را در سطح جهان گسترش داده است. در معدن مارل کارخانه سیمان کرمان نیز با گذشت حدود 30 سال ازشروع بهره برداری و افزایش فواصل باربری، کاربرد این سیستمها در راستای کاهش هزینه های عملیاتی مورد توجه قرار گرفته است. نظر به تغییرات زیاد کیفی ماده معدنی و نیاز به استخراج ازجبهه کارهای متعدد و افقهای مختلف، روش باربری نیمه پیوسته (ترکیب کامیون – نوار نقاله) پیشنهاد گردید. به این ترتیب که مواد استخراج شده به جای اینکه مستقیما توسط کامیون به کارخانه حمل شوند به قیف تغذیه کننده نوار ارسال شده و از انجا توسط نوار به کارخانه حمل می شوند. به این ترتیب فاصله حمل با کامیون بیش از یک چهارم کاهش می یابد. در این مرحله پس از طراحی محدود 20 ساله استخراجی و مشخص نمودن محل بهینه برای تغذیه کننده نوار، دو نوار نقاله اصلی و فرعی به ترتیب با طول 1380 و 250 متر، ظرفیت حداکثر 1000 تن بر ساعت و عرض نوار 36 اینچ طراحی گردید. مقایسه اقتصادی بین دو گزینه باربری ناپیوسته موجود (100% کامیون) و باربری نیمه پیوسته پیشنهادی در دو محدوده استخراجی با سال شروع صفر و 10 انجام پذیرفت. تحلیل نتایج نشان می دهد که روش باربری موجود همچنان روش بهینه برای باربری می باشد. علت این امر کوتاه بودن نسبی مسیرها برای باربری با نوار نقاله می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.