بررسی عوامل موثر در آلودگی رودخانه ابوالعباس و ارائه روش های مدیریتی جهت کاهش آلودگی ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HMIE01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا دوستی

دانشیار ، عضو هئیت علمی دانشکده عمران محیط زیست دانشگاه بیرجند

علی کیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ،عمران محیط زیست دانشگاه بیرجند.

چکیده

محدودیت منابع آب و افزایش آلودگی آب ها به انواع آلاینده ها در اثر فعالیت های انسانی منجر به تشدید طرح کنترل کیفیت آب ها گردیده است. با توجه به اینکه رودخانه ها منابع حیاتی آب شیرین جهت استفاده در امور کشاورزی ، شرب و صنعت به شمار می روند،هر گونه معضل آلودگی در رودخانه ها قابل تعمق و بررسی خواهد بود. رودخانه ابوالعباس به دلیل موقعیت ویژه خود از لحاظگردشگری و کشاورزی خواه ناخواه به طور مستقیم یا غیر مستقیم در معرض ورود آلاینده ها قرار می گیرد که این آلاینده ها به وسیلهفعالیت های انسانی، زمین های کشاورزی و ... وارد رودخانه می شوند. طبق بررسی های میدانی و اطلاعات تهیه شده، سطح زیر کشت،محصولات مورد کشت، نیاز آبی، سموم و کودهای مورد استفاده و میزان بار آلی فلضلاب های تولید شده مشخص گردیده است.خوشبختانه رودخانه ابوالعباس هنوز از کیفیت تقریبا مناسبی بویژه در مناطق بالادست برخوردار می باشد و کاهش کیفیت آن بیشتر در مناطق پایین دست که شهرستان باغملک به دلیل نداشتن شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب خانگی و صنعتی قرار دارد، اتفاق می افتد. اما از لحاظ کمی، کشاورزی بیشترین سهم را در کاهش دبی رودخانه دارد، تا جایی که در مناطقی از رودخانه به ویژه در فصلکشت برنج، حتی دبی پایه زیست محیطی نیز رعایت نمی شود که این مساله می تواند بسیار نگران کننده باشد. در این مقاله روش هایی جهت کاهش آلودگی ها و همچنین جهت افزایش دبی رودخانه از طریق اصلاح روش کاشت و روش های صحیح آبیاری و ... ارائه شده است، که در صورت اجرا می توانند بسیار موثر باشند.

کلیدواژه ها

محیط زیست، رودخانه ابوالعباس، آلودگی آب، مدیریت زیست محیطی، آلاینده ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.