حقوق بین الملل محیط زیست در مرز گذار از چالشهایداخلی و بین المللی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ASECONF01_152
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 874
نویسندگان
عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور
پژوهشگر حقوق بین الملل
چکیده
حقوق بینالملل محیط زیست، یکی از شاخههای نوین حقوق بینالملل است که در صدد وصول به اهدافی همچون، حفاظت و حمایت از زندگی و حیاتگونههای مختلف گیاهان و جانوران وحشی، اقیانوس ها، دریا ها، هوا، خاک و به طور کلی طبیعت خدادادی است. این شاخه از حقوق بینالملل،از بدو پیدایش با موانع و چالشهای عدیدهای چه به لحاظ داخلی و چه به لحاظ خارجی و بینالمللی مواجه بوده و هست. این موانع و چالشهاتا حدود زیادی بر روند پیشرفت و ترقی این شاخه جدید حقوقی بین- المللی اثر گذار بوده و سیر تبدیل قواعد آن را از حقوق نرم و قوام نیافته به سمت حقوق سخت و برخوردار از ضمانت اجرای مناسب، آهسته وکند نموده است. از این رو، مقاله حاضر در راستای دستیابی به راهکارهای مناسب داخلی و بین المللی، جهت تسریع فرایند عام الشمول شدن موازین حقوقی بینالمللی زیست محیطی و به تبع آن تبدیل آنها به قواعد لازم الاجرای برخوردار از ضمانت اجرای کافی و مناسب، ضمن بررسی و تبیین چالشهای موجود داخلی و بینالمللی، به این نتیجه دست یافته است که کشورها زمانی دوره گذار از بحرانهای زیست محیطی را به خوبی پشت سر خواهند گذاشت که به طور جدی به دنبال رفع مسائل و چالشهای محیط زیست باشند و با مدیریت بهینه و مؤثر و کارآمد از یک طرف و ایجاد یک نهاد کیفری بینالمللی از سوی دیگر، زمینه دستیابی به اهداف جهانی زیست محیطی را فراهم نمایند. لذا باید مهمترین سیاست دولتها بکارگیری ابزارهای پیشگفته برای رسیدن به توسعه پایدار در زمینه محیط زیست باشد. این امر موجب شکوفایی روزافزون حقوق بینالملل محیط زیست و عبور آن از حقوق نرم و رسیدن به حقوق سخت در این زمینه خواهد شد.کلیدواژه ها
حقوق بینالملل محیط زیست، گذار، چالشهای داخلی وبینالمللیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.